Conferinta pentru Reconstructia Ucrainei se va tine al Roma, in 2025. Meloni: „Ucraina nu este singura, vom fi alaturi de ea cat va fi nevoie”

externe

meloni, zelenski

Premierul italian Giorgia Maloni a anuntat data la care se va tine Conferinta pentru Reconstructia Ucrainei de la Roma, in 2025. Anuntul a fost facut la o conferinta de presa cu presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski in timpul vizitei de la Roma, relateaza Rai News.

Meloni a spus ca Italia va continua sa-si joace rolul in reconstructia Ucrainei.

„A privi un viitor de pace si prosperitate inseamna si cautarea redresarii si sunt bucuroasa sa anunt conferinta „Reconstructia Ucrainei” care va avea loc la Roma in perioada 10-11 iulie 2025: un eveniment la care tinem profund si la care lucram de mult timp”, a spus premierul Italiei.

„Ucraina nu este singura, vom fi alaturi de ea cat va fi nevoie”, a adaugat ea.

„Obiectivul sprijinului nostru este acela de a pune Ucraina in cele mai bune conditii posibile la o discutiile de pace. Aceasta presupune sprijin militar, precum si sprijin energetic, care este una dintre prioritatile actiunii italiene, a spus premierul Giorgia Meloni dupa intalnirea bilaterala cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Poporul ucrainean continua sa reziste in mod eroic si sarcina comunitatii internationale este sa-l ajute in aceasta speranta. Suntem gata sa continuam sa facem acest lucru atata timp cat este necesar”, a mai spus ea.

Anul trecut, in august, s-a aflat ca Italia va gazdui o conferinta privind reconstructia Ucrainei de anul viitor.

Prima conferinta privind reconstructia Ucrainei a avut loc la Lugano, Elvetia in 2022, iar a doua la Londra in 2023. In 2024, conferinta a avut loc la Berlin.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: