Hezbollah ii someaza pe civilii israelieni sa se indeparteze de bazele militare din zonele rezidentiale

externe

Hezbollah, avertisment, civili israelieni, baze militare

Gruparea terorista „Hezbollah” i-a indemnat pe israelieni sa se indeparteze de «bazele militare din zonele rezidentiale» din nordul Israelului, scrie cotidianul francez Le Monde.

Intr-un mesaj publicat in araba si ebraica, miscarea siita libaneza sustine ca armata israeliana a gazduit soldati si ofiteri in case din mai multe zone din nordul tarii. Potrivit „Hezbollah”, in plus, Israelul are „baze militare” in orase precum Haifa, Tiberias si Acre. Pana in prezent nu exista nicio reactie din partea israeliana.

Doua drone trimise de pe teritoriul libanez au intrat in Israel noaptea trecuta. Nimeni nu a fost ranit, dar o cladire din orasul central Herzliya a fost avariata.

Declaratia a precizat ca cele doua drone au fost urmarite din momentul in care au intrat pe teritoriul israelian. Cu toate acestea, doar una dintre ele a fost doborata. O cladire din Herzliya – la nord de Tel Aviv – a suferit unele daune.

Putin mai devreme, sirenele de raid aerian au sunat deasupra Israelului central.

Conflictul dintre Israel si miscarea siita libaneza, care mocneste de la izbucnirea razboiului in Fasia Gaza in urma cu un an, a escaladat luna trecuta. „Hezbollah” lanseaza rachete in nordul Israelului in semn de solidaritate cu o alta miscare sustinuta de Iran, palestiniana «Hamas», iar in ultimele saptamani armata israeliana a ucis mai multi reprezentanti de rang inalt ai acesteia, inclusiv pe liderul sau suprem Hassan Nasrallah.

Loviturile israeliene din Liban au ucis vineri doi soldati libanezi si au ranit doua forte ONU de mentinere a pacii. Uciderea „castilor albastre” a fost condamnata de mai multe tari. Armata israeliana, la randul sau, a declarat ca efectueaza o ancheta amanuntita in acest caz.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: