Ultima moda la pelerinajul de la Iasi: „credinciosii” isi fac selfie-uri cu racla Sfintei Parascheva si transmit in direct pe Tik-Tok vizita la moaste

news

pelerinaj, Sf Parascheva, TikTok, selfie

Multi dintre pelerinii care ajung la racla Sfintei Parascheva ignora total semnificatia religioasa a sarbatorii si isi scot telefoanele pentru a imortaliza momentul, pentru a se lauda apoi pe retele sociale cat sunt de evlaviosi.

In aceasta perioada, zeci de mii de oameni din toata Romania au ajuns in Iasi, in pelerinaj la „Sf. Parascheva”. Dupa ce asteapta cu orele la rand pentru a ajunge la racla, multi oameni isi pregatesc telefoanele pentru a impartasi momentul cu prietenii din mediul online, scrie cotidianul local, Buna ziua, Iasi.

Racla Sfintei Parascheva a fost scoasa in curtea Mitropoliei, in urma cu cateva zile, si a devenit unul dintre cele mai fotografiate elemente din Iasi, in aceasta perioada. Oamenii care asteapta la coada scot telefoanele pentru a fotografia Mitropolia sau baldachinul plin de flori. Pentru unii, faptul ca au fost la pelerinaj reprezinta un moment important din viata si vor ca toata lumea din mediul online sa vada acest lucru. Astfel, ei aduna sute de aprecieri si comentarii pe retelele de socializare.

„Am facut cateva poze ca sa le postam si noi pe Facebook, sa avem amintire. Am stat atatea ore la rand si abia asteptam sa ajungem la Sfanta ca sa ne rugam”, a transmis o femeie care a trecut pe la racla.

Unii nu au facut poze, ci au inceput sa faca live direct pe TikTok, pentru ca prietenii sa vada in direct ce se intampla la pelerinaj. Oamenii au inceput sa ii lase comentarii si aprecieri celui care filmeaza.

„Am prieteni pe internet care vor sa vada si ei cum este la pelerinaj si de asta am filmat. Plus ca arata totul foarte frumos amenajat si am vrut ca sa am o amintire. Suntem un grup care am venit si am vrut sa facem o poza, atata tot”, a precizat Elena, o pelerina venita din Galati.

Oamenii sunt in trend cu tehnologia si nu cred ca fac ceva gresit atunci cand fac fotografii la racla Sfintei Parascheva.

„Vin de multi ani la Sfanta Parascheva, ne-am mai adaptat si noi, acum avem telefoane, este mai usor sa facem o poza. Nu cred ca este o problema acest lucru, doar nu am stat tot timpul cu telefonul in mana. Am facut doar cateva poze, cand am ajuns langa Mitropolie”, a spus Daniel, un pelerin care astepta la coada.

Pana in acest moment, peste 80.000 de pelerini au trecut pe la racla Sfintei Parascheva, insa apogeul evenimentului inca nu a venit. Pe data de 14 octombrie vor veni cei mai multi oameni, iar fortele de ordine se asteapta la un numar foarte mare de pelerini.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: