Prima biserica catolica din Chile, distrusa de un incendiu

externe

Prima biserica catolica construita in Chile, declarata monument national in 1994 a fost distrusa, vineri, intr-un incendiu, potrivit BBC.

Douasprezece unitati de pompieri au incercat sa stinga incendiul de la Biserica San Francisco din Iquique, dar nu au putut salva structura in mare parte din lemn, a informat presa locala.

Autoritatile din Tarapaca nu au raportat victime si in prezent investigheaza cauza incendiului.

Biserica declarata monument istoric a fost construita in anul 1554. In urma unui cutremur din 1583, care a distrus capela, calugarii franciscani au ridicat o noua biserica in locul ei. Planul initial al bisericii era o cruce latina care a fost modificata cu adaugarea de nave laterale la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Clopotnita a fost reconstruita in 1857, iar in 1881 altarele baroce au fost inlocuite cu altele neoclasice.

Dincolo de arhitectura, Biserica San Francisco gazduieste una dintre cele mai importante colectii de arta din epoca coloniala din Chile, inclusiv picturi si fresce importante comandate de vicerege.

Complexul bisericii si manastirii San Francisco este cel mai vechi din Chile si singurul edificiu de arhitectura ecleziastica ramas din perioada coloniala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: