Dmitri Medvedev: „Nici macar Donald Trump nu poate opri razboiul cu Ucraina. Singura solutie este capitularea totala a Ucrainei”

externe

Dmitri Medvedev, Donald Trump, pace, Ucraina, capitulare

Vicepresedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, nu este convins cat de fezabil este planul de reglementare a conflictului din Ucraina al fostului presedinte american Donald Trump. Potrivit politicianului rus, presedintele Vladimir Putin l-ar putea invita pe american sa fie de acord cu cedarea Ucrainei catre Rusia.

Pe contul sau X, Medvedev l-a citat pe presedintele Camerei Reprezentantilor din SUA, republicanul Mike Johnson. Insusi fostul presedinte american s-a laudat ca va pune capat conflictului din Ucraina in doar cateva zile sau chiar ore.

„Si daca Putin spune: „Nu acum. Ucraina ar trebui sa capituleze total si sa nu adere la NATO”, a intrebat Medvedev.

In SUA vor avea loc alegeri prezidentiale la inceputul lunii noiembrie, iar conflictul ucrainean a devenit unul dintre subiectele de campanie. Trump, candidatul republican, a calificat drept gresita linia de sprijin pentru Ucraina a actualei administratii democrate, pe care o considera, de asemenea, neprofitabila pentru Washington.

In timpul evenimentelor sale de campanie, Trump a subliniat in mod repetat potentialilor alegatori abilitatile sale diplomatice si dorinta de a se angaja cu toate partile in favoarea Statelor Unite. In special, candidatul a promis sa rezolve conflictul ucrainean chiar inainte de a prelua functia daca va castiga. Trump a refuzat sa ofere detalii despre planul sau de pace.

Secretarul de presa al presedintelui rus, Dmitri Peskov, a definit drept speculatii zvonurile potrivit carora Trump ar putea deveni un mediator in solutionarea conflictului din Ucraina.

Moscova a negat, de asemenea, afirmatiile jurnalistului american Bob Woodward potrivit carora fostul presedinte american Donald Trump a vorbit cu presedintele rus Vladimir Putin de pana la sapte ori dupa ce a parasit functia.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: