Traficanti de droguri opriti in Floresti (Cluj), dupa ce au primit marfa din Spania prin curier

news

Interventie mascati

Doi tineri, unul cu domiciliul in Floresti, au fost prinsi in flagrant de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Cluj-Napoca, in urma unei operatiuni desfasurate in colaborare cu Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Cluj.

Cei doi suspecti, de 21 si 23 de ani, au comandat si primit droguri din Spania, transportate prin intermediul unei firme de curierat. Drogurile au fost ascunse in doua colete si au fost ridicate de catre acestia din localitatile Gherla si Floresti

La sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie 2024, tinerii au procurat din Spania peste 27,3 kilograme de canabis, 1,2 kilograme de rasina de canabis si 10,2 grame de cocaina. Politistii au organizat o actiune de supraveghere si au reusit sa ii prinda in flagrant delict, in timp ce acestia preluau coletele cu droguri. Prima retinere a avut loc in Gherla, iar ulterior, cei doi traficanti au fost opriti in Floresti, langa complexul Metro.

La locuinta din Floresti a unuia dintre suspecti, in varsta de 21 de ani, politistii au efectuat o perchezitie domiciliara, unde au descoperit aproximativ 4 kilograme de 4-CMC, un drog de mare risc, si 100 de grame de rasina de canabis. In plus, s-au confiscat 181.000 de lei si 445 de euro, bani proveniti, cel mai probabil, din activitati ilicite legate de traficul de droguri. Alte probe importante au fost ridicate de la fata locului pentru a sustine dosarul penal.

Dupa capturarea si retinerea celor doi suspecti, in data de 10 octombrie 2024, procurorii DIICOT au dispus retinerea acestora pentru 24 de ore. La aceeasi data, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Cluj a decis arestarea preventiva a celor doi tineri pentru 30 de zile, sub acuzatiile de trafic de droguri de risc si mare risc, precum si participatie improprie la introducerea drogurilor in Romania.

Operatiunea s-a desfasurat cu ajutorul specialistilor criminalisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Cluj, politistilor din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Cluj, si a fost sprijinita de jandarmii din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Cluj si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Cluj. Aceasta colaborare a fost esentiala pentru succesul flagrantului si confiscarea drogurilor, prevenind astfel distribuirea acestora in comunitate.

Cei doi tineri sunt acum cercetati pentru multiple infractiuni legate de traficul de droguri, iar ancheta continua pentru a stabili toate detaliile legate de reteaua din care acestia fac parte si sursa drogurilor din Spania.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: