Liga Natiunilor. Echipa probabila pe care Mircea Lucescu o va trimite pe teren pentru meciul Cipru – Romania

sport

Romania joaca in aceasta seara al treilea meci din Grupa C2 a Ligii Natiunilor 2024-2025, in deplasare, cu Cipru, cu incepere de la ora 21:45. Cipru – Romania se joaca pe AEK Arena, din Larnaca, si se anunta un meci cu un stadion pe jumatate plin de romani. Meciul va fi transmis de Prima TV.

Echipele vor evolua in echipamentele traditionale, albastru pentru Cipru, galben pentru Romania.

FRF a anuntat ca, din cele 6.000 de bilete vandute, 3.000 au fost achizitionate de romani, dar alti 1.000 de suporteri ai primei noastre reprezentative ar fi cumparat tichete in alte sectoare ale stadionului.Mircea Lucescu va merge pe acelasi 11 pe care s-a bazat de la revenirea sa pe banca echipei nationale, potrivit Digi Sport.

Exista unele semne de intrebare in privinta liniei ofensive, unde Valentin Mihaila si Florinel Coman lupta pentru postul de titular in banda stanga. Fotbalistul Parmei ramane cu cele mai mari sanse la titularizare, in timp ce Denis Dragus va fi „nouarul” Romaniei.

Echipa probabila a Romaniei: Nita – Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Dragus, Mihaila

Selectionerul a chemat la prima reprezentativa 25 de fotbalisti, insa doi au ramas in afara lotului pentru aceasta confruntare. Asa cum apare pe site-ul UEFA, este vorba despre Alexandru Pascanu (26 de ani), legitimat la Rapid, si Victor Dican (24 de ani), cel care fusese convocat sa-l inlocuiasca pe Adrian Sut, accidentat.

Dintre cei 25 fotbalisti, 16 evolueaza in strainatate iar 9 la formatii din SuperLiga.

Program Romania – Liga Natiunilor, Grupa C2:

Sambata, 12 octombrie: Lituania – Kosovo (16:00), Cipru – ROMANIA (21:45) Marti, 15 octombrie: Lituania – ROMANIA, Kosovo – Cipru (21:45) Vineri, 15 noiembrie: Cipru – Lituania (19:00), ROMANIA – Kosovo (21:45) Luni, 18 noiembrie: Kosovo – Lituania, ROMANIA – Cipru (21:45).

Drumul spre Cupa Mondiala din SUA 2026

Dupa Euro 2024, jucatorii nationalei Romaniei si-au trasat ca obiectiv calificarea si la turneul final mondial din 2026.

Un prim pas, pentru a fi mai aproape de turneul din SUA, Mexic si Canada, este sa-si castige grupa de Liga Natiunilor, pentru a fi in carti pentru o calificare la baraj.

In acelasi timp, Romania are nevoie de puncte pentru a-si consolida prezenta in urna a doua valorica la tragerea la sorti a calificarilor, pentru un traseu mai lejer catre Cupa Mondiala.

Asadar, Liga Natiunilor are ca obiectiv important calificarea la Campionatul Mondial, dupa o pauza de 28 de ani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: