Ungaria: Liderul unui partid de opozitie a fost amendat pentru ca l-a criticat pe Orban in Parlament

externe

Budapesta

Presedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, l-a amendat pe liderul partidului de opozitie „Coalitia Democrata” Ferenc Durcany cu 14 milioane de forinti (aproape 35.000 de euro) pentru ca l-a criticat in plen pe premierul Viktor Orban, relateaza Telex.

Saptamana trecuta, intr-un discurs inainte de inceperea sesiunii parlamentare, Durcan a spus ca Orban „si-a vandut propria onoare, a vandut onoarea tarii sale, a vandut independenta si autonomia tarii sale”.

„Astazi, Ungaria are un guvern tradator si un prim-ministru tradator”, a adaugat politicianul de opozitie.

Acest lucru a provocat un schimb aprins de opinii intre Kyover si Durchan, in urma caruia presedintele parlamentului l-a intrerupt pe liderul din opozitie si i-a ordonat sa-si reia locul in sala.

Liderul „Coalitiei Democratice” a spus ca amenda spune multe despre parlamentarismul maghiar si despre Laszlo Kovera si a promis, de asemenea, ca va ataca sanctiunea pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Saptamana trecuta, un activist de opozitie maghiar din „Coalitia Democrata” a incercat sa perturbe conferinta de presa a lui Orban in Parlamentul European, strigand „Vand tara lui Putin si Xi Jinping”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: