Vizita fulger a lui Biden in Germania. Veste proasta pentru Kiev, reuniunea in format Ramstein va avea loc insa abia dupa alegerile prezidentiale din SUA

externe

Biden si Scholz

Intalnirea grupului de contact pentru apararea Ucrainei (formatul „Ramstein”) la nivelul liderilor tarilor nu va avea loc in cadrul viitoarei vizite a presedintelui american Joe Biden in Germania, relateaza televiziunea germana ZDF.

Potrivit informatiilor publicate, presedintele american Joe Biden planuieste sa soseasca in Germania joi pentru o vizita de stat care a fost amanata anterior din cauza uraganului Milton.

Programul vizitei presedintelui american va fi scurtat semnificativ si limitat la o singura zi – vineri, 18 octombrie.

Dupa cum noteaza postul TV, aceasta inseamna ca nu va avea loc nicio intalnire in format Rammstein in viitorul apropiat.

Postul TV a mai relatat ca pachetul de ajutor din Germania, care urma sa fie anuntat la intalnirea lui „Ramstein” din 12 octombrie, a fost anuntat vineri de cancelarul Olaf Scholz la o intalnire cu presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Deciziile ulterioare in formatul Ramstein vor fi luate cel mai probabil numai dupa rezultatele alegerilor prezidentiale din SUA.

Pe 12 octombrie, presedintele american Joe Biden ar fi trebuit sa prezideze o intalnire la nivelul liderilor tarilor si guvernelor care formeaza Grupului de contact privind ajutorul pentru Ucraina – formatul Ramstein. Cu toate acestea, din cauza apropierii uraganului Milton de coasta Floridei, el si-a anulat calatoria in Europa.

Intalnirea in format „Ramstein” a fost amanata la o data inca nespecificata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: