Premiul Nobel pentru economie, castigat de trei profesori americani, pentru cercetarea asupra diferentelor mari de venituri intre natiuni

life

Profesorii universitari americani Daron Acemoglu, Simon Johnson si James A. Robinson au castigat premiul Nobel pentru economie pentru cercetarea asupra diferentelor mari de venituri intre natiuni, in special a celor supuse coruptiei si dictaturii, potrivit Reuters.

Economistul american de origine turca Daron Acemoglu a declarat la conferinta de presa ca ascensiunea autoritarismului a aratat ca democratiile „trec printr-o perioada dificila” in acest moment si ca trebuie sa inceapa sa ofere rezultate pentru o gama larga de oameni.

„Daca va uitati la datele din sondaje care intreaba oamenii ce cred despre autoritarism, dictatura, democratie si asa mai departe, vedeti ca acel sprijin pentru democratie in randul populatiei este la un nivel scazut”, a explicat el.

Acemoglu si Johnson sunt profesori la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, in timp ce Robinson este la Universitatea din Chicago.

Premiul pentru economie nu este unul dintre premiile originale create in testamentul inventatorului si omului de afaceri Alfred Nobel, ci o completare ulterioara infiintata si finantata de banca centrala a Suediei in 1968.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: