Consiliul de Securitate al ONU se declara „foarte ingrijorat” de ranirea de catre armata israeliana a unor soldati ai Castilor albastre din Liban

externe

soldati, Casti albastre, Liban, ONU, foarte ingrijorat, armata israeliana

Consiliul de Securitate al ONU s-a declarat luni „foarte ingrijorat” dupa ce soldati ai Castilor albastre in Liban au fost raniti de armata israeliana, care desfasoara operatiuni militare impotriva Hezbollah in sudul tarii, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„In contextul ostilitatilor aflate in desfasurare de-a lungul Liniei albastre (intre Liban si Israel, n.red.), membrii Consiliului de Securitate si-au exprimat ingrijorarea puternica dupa ce mai multe pozitii ale UNIFIL (forta ONU in Liban) au fost atacate in ultimele zile. Mai multi soldati ai Castilor albastre au fost raniti”, a indicat presedintia rotativa a Consiliului de Securitate, detinuta in prezent de Elvetia.

Cel putin cinci membri ai Castilor albastre au fost raniti in ultimele zile in contextul confruntarilor dintre armata israeliana si miscarea pro-iraniana Hezbollah in sudul Libanului. Aceste atacuri au fost condamnate ferm de ONU, care a evocat posibile „crime de razboi”.

Castile albastre, din care fac parte circa 9.500 de militari din 50 de tari, se afla in Liban in conformitate cu Rezolutia 1701 a Consiliului de Securitate al ONU, care a pus capat razboiului din 2006 dintre Israel si Hezbollah.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: