Barbatul arestat fiindca ar fi incercat sa-l „asasineze” pe Donald Trump va da in judecata autoritatile: „Eu sunt cel mai mare fan al lui Trump!”

externe

barbat, acuzat, asasinat, Trump, fan, extrema dreapta, republican

Barbatul din Las Vegas arestat sambata la un miting de campanie din California, la care a participat si canidatul republican la presedintie, Donald Trump, a publicat luni o declaratie video online in care califica drept „falsa si defaimatoare” afirmatia unui politist local potrivit careia ar fi reprezentat o amenintare de asasinat si a declarat ca este un sustinator convins al candidatului republican la presedintie.

„Am ales sa o fac in acest fel pentru ca, sincer, am primit o suta de apeluri in ora si jumatate de cand aceste declaratii false si defaimatoare au fost publicate de autoritatile politienesti din aceasta regiune”, a declarat Vem Miller, in varsta de 49 de ani, in materialul video.

Cu toate acestea, seriful comitatului Riverside, Chad Bianco, a declarat pentru USA TODAY ca isi mentine comentariile si actiunile departamentului sau si ca ar trata incidentul in acelasi mod daca s-ar intampla maine.

In videoclipul pe care l-a postat pe site-ul de video-sharing Rumble, Miller a declarat ca il sustine pe Trump.

„In 2022, am candidat pentru o functie in Nevada ca republican”, a declarat Miller. „Sunt cel mai mare fan al lui Donald Trump. Din 2000 am fost implicat in Partidul Republican din Nevada. Am strans voturi pentru Donald Trump si sunt, de asemenea, un lider al echipei Trump.”

Pe aceasta baza, Miller a declarat ca a decis sa participe la mitingul lui Trump de la Calhoun Ranch din Riverside County, chiar langa Coachella, „dupa ce a primit o invitatie speciala din partea membrilor Partidului Republican din Nevada”.

Oficialii Partidului Republican din Nevada nu au raspuns solicitarilor USA TODAY de informatii cu privire la declaratia lui Miller potrivit careia a fost afiliat la Partidul Republican de stat si invitat la miting. Un oficial al Partidului Republican din Clark County a refuzat, de asemenea, sa comenteze.

Miller a declarat ca, atunci cand a ajuns la miting, i s-a spus sa mearga la o intrare speciala cu parcare. Dar inainte de a intra in zona parcarii, a spus el, a anuntat autoritatile de la punctul de control ca avea doua arme de foc in portbagajul masinii sale – un pistol Glock si o pusca. El a spus ca le poarta „doar pentru protectie”.

Miller a fost arestat la punctul de control al vehiculului pentru posesie ilegala a unei arme de vanatoare, a unei arme de mana incarcate si a unui incarcator de mare capacitate, au declarat autoritatile locale. De asemenea, acesta avea in posesie mai multe pasapoarte – aparent false – purtand nume diferite si conducea un vehicul neinmatriculat cu ceea ce autoritatile au descris ca fiind o placuta de inmatriculare facuta manual, o practica utilizata de membrii miscarii de extrema dreapta anti-guvernamentale „Cetatenii suverani”, care si-a declarat in repetate randuri sustinerea pentru politicile lui Trump.

El a fost retinut in centrul de detentie John J. Benoit din Indio, California, pentru infractiuni minore si a fost eliberat fara a fi nevoit sa plateasca cautiune, a declarat Bianco. Miller nu face obiectul unor acuzatii federale, a precizat Secret Service intr-o declaratie duminica.

„Serviciul Secret al SUA apreciaza ca incidentul nu a afectat operatiunile de protectie si ca fostul presedinte Trump nu a fost in pericol”, au declarat Serviciul Secret, FBI si biroul procurorului federal intr-o declaratie comuna.  „Desi nu a fost efectuata nicio arestare federala in acest moment, ancheta este in curs de desfasurare”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: