Caz de meningita meningococica, confirmat intr-o scoala din Ilfov. Boala poate ucide un om in 48 de ore

news

meningita meningococica, Ilfov, vaccin

Autoritatile medicale sunt in alerta, dupa ce un caz de meningita meningococica a fost confirmat intr-o scoala din judetul Ilfov. Boala poate ucide un om in 48 de ore, iar vaccinul se deconteaza doar pentru anumite categorii de persoane.

”In una din scolile din comuna unde sunt medic de familie este un caz confirmat de meningita meningococica, o boala produsa de o bacterie numita Neisseria Meningitidis (meningococ) . Aceasta boala poate ucide un om in 48 de ore. Persoane la risc: copiii mici sub 4 ani, adolescentii, varstnici, precum si cei care lucreaza in profesii riscante (medici) sau unele persoane imunocompromise”, a scris luni seara pe Facebook presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti – Ilfov, Sandra Alexiu.

Aceasta explica faptul ca statul roman deconteaza vaccinurile pentru unii dintre cei aflati la risc si varstnici peste 65 de ani.

”Pentru toti ceilalti vaccinurile se cumpara. Nu sunt ieftine, dar te protejeaza de moarte (in chinuri si in foarte scurt timp). Pentru persoanele aflate in contact cu cazul confirmat se face profilaxie cu anumite antibiotice pe o scurta perioada de timp. Antibioticul se administreaza numai cu o reteta eliberata de un medic. Azi am dat o singura reteta, desi am anuntat parintii…Din clasa respectiva niciun copil nu era vaccinat cu vaccinurile disponibile”, a mai transmis medicul.

Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti – Ilfov crede ca, ”daca nu ne vom trezi din aceasta inconstienta care ne decimeaza copiii, vom avea generatii intregi scurtate de la varste fragede. O doza de vaccin meningococic = 6 pachete de tigari sau o sesiune de unghii semipermanente cu brizbrizuri”, a mai transmis medicul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: