Rusia ar putea ataca NATO pana in 2030, anunta seful serviciilor secrete germane. Moscova vrea ca NATO sa revina in granitele din 1990

externe

Vladimir Putin, atac, tarile NATO, servicii secrete germane, invazie, Ucraina

Rusia va avea capabilitatile militare pentru a putea ataca NATO pana in 2030, a declarat seful serviciilor secrete germane Bruno Kahl in timpul unei audieri parlamentare din 14 octombrie, relateaza Kyiv Independent.

Comentariile lui Kahl au fost cele mai recente dintr-o serie de avertismente din ce in ce mai serioase din partea liderilor occidentali si a oficialilor din domeniul apararii cu privire la amenintarea provenita din Rusia si lipsa actuala de pregatire a Europei.

Hotararea Rusiei de a folosi masuri secrete si hibride impotriva Occidentului a atins un „nivel nemaivazut pana acum”, a spus Kahl, adaugand ca acestea sunt folosite „fara niciun scrupul”.

Obiectivele finale ale Moscovei sunt „impingerea SUA afara din Europa”, readucerea NATO in granitele din in anii 1990, ceea ce ar presupune iesirea din NATO a tarilor din fostul lagar sovietic si crearea unei „sfere de influenta a Rusiei” cu scopul de a consolida o „noua ordine mondiala”.

Presedintele rus Vladimir Putin „va continua sa testeze liniile rosii ale Occidentului si sa intensifice in continuare confruntarea”, a spus Kahl, avertizand ca cheltuielile militare ale Rusiei le depasesc cu mult pe cele ale Occidentului.

Separat, Thomas Haldewang, seful agentiei interne de informatii din Germania, Biroul pentru Apararea Constitutiei, a declarat ca activitatile de spionaj si sabotaj rusesti in Europa au crescut brusc.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: