La Cluj, pret record de 2300 euro/mp pentru un apartament vechi care are inca o carpeta cu Rapirea din Serai

actualitate

Preturile exorbitante ale apartamentelor din Cluj-Napoca au devenit un subiect de discutie si ironie pe internet, in special atunci cand apar anunturi de vanzare cu sume ridicate pentru locuinte care nu au mai fost renovate de zeci de ani.

Un exemplu recent este un apartament de 66 de mp, situat in cartierul Manastur, pentru care se cere suma de 155.000 de euro. Asta inseamna un pret de peste 2300 de euro/mp, conform informatiilor publicate de ziardecluj.ro.

Problema nu este doar pretul ridicat, ci si starea apartamentului, care necesita o renovare completa. Locuinta nu a beneficiat de modernizari in ultimii ani, iar semnele acestui fapt sunt evidente. Una dintre camerele apartamentului este decorata cu o carpeta clasica cu modelul „Rapirea din Serai”, element intalnit frecvent in locuintele din perioada bunicilor nostri, precum si cu mileuri, semn ca stilul nu a fost actualizat de foarte mult timp.

Anuntul postat online a generat zeci de comentarii ironice din partea internautilor, care au criticat preturile exorbitante cerute de proprietarii din Cluj-Napoca. Printre comentarii, se remarca pareri precum: „La cum arata apartamentul, mai mult de 80K chiar nu merita. Mai ai de bagat in el pe putin 50K ca sa-l poti face locuibil. Pare ca are vopseaua originala pe pereti.” Un alt comentariu spune: „Aproape preturi de Bruxelles? Clujule, incotro te duci?”

Acest caz nu reprezinta o exceptie in peisajul imobiliar din Cluj-Napoca. Preturile cerute sunt adesea determinate de vanzarile anterioare din zona. Daca un apartament similar s-a vandut la un astfel de pret, este firesc ca si alti proprietari sa ceara sume comparabile. Desi pentru unii aceste preturi par absurde, cererea pentru locuinte ramane mult mai mare decat oferta in Cluj-Napoca, ceea ce contribuie la cresterea constanta a preturilor pe piata imobiliara locala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: