Miscare fara precedent: OCDE anuleaza misiunea anticoruptie in Ungaria

externe

viktor orban

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a anulat o misiune in Ungaria pentru a discuta masurile anti-coruptie, invocand esecul guvernului maghiar de a actiona conform recomandarilor sale anterioare, relateaza Reuters.

Purtatorul de cuvant al guvernului maghiar nu a raspuns la intrebarile trimise prin e-mail pentru a comenta faptul ca OCDE a anuntat ca aceasta este prima data cand o astfel de misiune la nivel inalt este anulata.

Programata pentru marti si miercuri, intalnirea a fost anulata din cauza a ceea ce OCDE a descris ca fiind incapacitatea guvernului premierului Viktor Orban de a asigura o reprezentare suficienta a ministrilor si inaltilor oficiali pentru eveniment.

„Misiunea la nivel inalt decisa de Grupul de lucru pentru combaterea coruptiei in decembrie 2023 a fost menita sa abordeze esecul Guvernului Ungariei de a face progrese tangibile in implementarea recomandarilor de lunga durata”, a transmis OCDE.

OCDE a acuzat lipsa de intelegere a guvernului ungar cu privire la expunerea la riscul de dare de mita a unor companii straine si absenta unei strategii de detectare si investigare a cazurilor de luare de mita de la companii straine.

OCDE a amintit ca unele dintre recomandarile sale dateaza de mai bine de un deceniu.

„Grupul de lucru ramane, de asemenea, serios ingrijorat de nivelul scazut de aplicare a legii in materie de luare de mita de la companii din strainatate din Ungaria”, se arata in comunicat.

OCDE a anuntat ca va implementa masuri suplimentare pentru ca guvernul maghiar sa se angajeze din nou la un nivel adecvat si sa introduca un proiect de plan de masuri propuse pentru a rezolva deficientele identificate de grupul sau de lucru.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: