Miron Cozma, incercand sa scape de amenda: „Lasati-ma sa imi depun candidatura la BEC”. Termenul a expirat acum 10 zile

news

Miron Cozma

Miron Cozma a incercat sa scape de o amenda dupa comiterea unui accident usor, marti, invocand ca se grabeste sa isi depuna candidatura la Presedintia Romaniei. Insa perioada de depunere a candidaturilor a expirat de 10 zile, mai mult, candidatura sa a fost respinsa de BEC.

Cozma s-a prezentat marti la biroul de accidente usoare de la Politia Sector 3. Un martor a precizat pentru aktual24.ro ca fostul lider al minerilor ar fi lovit o masina, insa nu dorea sa recunoasca.

El le-a spus politistilor ca vrea sa fie lasat sa isi depuna candidatura la BEC.

Termenul limita pentru depunerea candidaturilor la alegerile prezidentiale a fost 5 octombrie 2024, ora 24:00. Dupa acest termen, Biroul Electoral Central a avut la dispozitie 48 de ore pentru a inregistra sau respinge candidaturile. Validarea finala si contestatiile au fost solutionate pana pe 9-10 octombrie 2024

Biroul Electoral Central pentru pentru alegerea presedintelui Romaniei din anul 2024 a respins inregistrarea candidaturii independente a lui Miron Cozma la prezidentiale.

Potrivit deciziei BEC, Miron Cozma a depus, in termen, doar o cerere de admitere a candidaturii independente.

BEC mentioneaza in decizie ca Miron Cozma a sustinut ca lista sustinatorilor necesara in vederea inregistrarii candidaturii la alegerile pentru presedintele Romaniei din anul 2024 a fost lasata in custodia Autoritatii Electorale Permanente si a Biroului Electoral Central pentru alegerea Presedintelui Romaniei din anul 2019 si a precizat ca aceasta cuprinde 311.436 de semnaturi organizate in 50 de dosare. Miron Cozma a solicitat valorificarea acestei liste din 2019, iar BEC mentioneaza ca lista sustinatorilor depusa la scrutinele precedente nu poate reprezenta indeplinirea conditiei prevazuta de lege.

De asemenea, candidatul nu a depus, pe langa lista sustinatorilor, nici declaratia de acceptare a candidaturii, declaratia de avere, declaratia de interese, declaratia pe propria raspundere in sensul ca a avut sau nu calitatea de lucrator al Securitati sau de colaborator al acesteia, se mai arata in decizie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: