Trump sustine ca democratii vor sa scape de vaci si sa interzica ferestrele la cladiri

externe

In weekend, Donald Trump le-a spus sustinatorilor sai ca oponentii democrati vor sa scape de vaci si sa interzica ferestrele in cladiri, ridicand o noua serie de intrebari despre sanatatea sa mintala, potrivit The Guardian.

„Ei pur si simplu vin, vor sa faca lucruri cum ar fi sa nu mai existe vaci sau ferestre in cladiri”, a spus candidatul republican la Casa Alba in timpul unui eveniment de campanie cu alegatorii hispanici in Las Vegas sambata. „Au niste planuri minunate pentru aceasta tara. Sincer, sunt nebuni si chiar fac rau tarii”, a spus el.

Ulterior, staff-ul Kamalei Harris a reactionat la remarcile de pe retelele de socializare scriind: „Un Trump confuz face declaratii delirante”.

Alti critici ai lui Trump au facut ecou observatia vicepresedintelui democrat, descriind declaratiile drept „uimitor de senile” si „incoerente”.

Partidul Democrat din Nevada l-a criticat, de asemenea, pe fostul presedinte, scriind ca „Trump a venit in oras si a pus la indoiala valorile locuitorilor din Nevada si a divagat despre vaci si ferestre”.

Sambata nu a fost prima data cand fostul presedinte i-a acuzat pe democrati ca vor sa scape de vaci.

In timpul unui miting la inceputul acestei veri, Trump a spus ca Harris va adopta legi pentru a interzice carnea rosie daca va fi aleasa. El a adaugat: „Stiti ce inseamna asta – asta inseamna ca nu mai exista vaci”.

In ultimii ani, Trump a mai spus ca Green New Deal, un plan climatic expansiv introdus si sustinut de democratii progresisti, va „elimina vacile”. Green New Deal, a spus el in 2020, „ne-ar nimici fermele, ne-ar distruge minunatele vaci. Imi plac vacile. Vor sa ne omoare vacile. Stiti de ce, nu? Stiti de ce? Nu o spuneti. Vor sa ne omoare vacile. Asta inseamna ca voi urmati”, a spus el.

Green New Deal, introdus partial de democrata progresista Alexandria Ocasio-Cortez, subliniaza principiile largi ale unui plan de combatere a inechitatii si a schimbarilor climatice, urmarind in acelasi timp sa inceapa reducerea dependentei SUA de combustibilii fosili care alimenteaza incalzirea globala.

Rezolutia nu solicita eliminarea cresterii animalelor. Dar solicita „colaborarea cu fermierii din Statele Unite pentru a elimina poluarea si emisiile de gaze cu efect de sera din sectorul agricol, atat cat este fezabil din punct de vedere tehnologic”.

Desi sugereaza reducerea emisiilor din agricultura, asta „nu inseamna ca terminam cu vacile”, a spus Ocasio-Cortez in 2019.

Potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului din SUA, aproximativ 10% din totalul emisiilor de gaze cu efect de sera americane provin din agricultura, inclusiv de la vaci, din sol si din productia de orez.

Comentariile confuze ale lui Trump despre democratii care doresc sa scape de vaci si de ferestrele cladirilor au venit cu doar doua zile inainte de un alt moment bizar din acest ciclu de campanie.

Luni, la o primarie din Oaks, Pennsylvania, Trump a stat pe scena leganandu-se si dnd din cap timp de aproximativ 30 de minute, in timp ce se auzea muzica dupa intreruperi legate de urgente medicale.

La acelasi eveniment, desi alegerile au loc pe 5 noiembrie, el a spus multimii sa iasa si sa voteze pe „5 ianuarie sau inainte”, determinand criticii online sa comenteze din nou in legatura cu sanatatea cognitiva a lui Trump.

Harris a publicat un raport medical care a constatat ca cele mai notabile aspecte ale istoricului ei de sanatate au fost alergiile sezoniere si urticaria. „Ea poseda rezistenta fizica si mentala necesara pentru a-si indeplini cu succes indatoririle de presedinte” daca va fi aleasa in noiembrie, se arata in raport.

Un consilier al lui Harris, in varsta de 59 de ani, a declarat ca publicarea raportului si a istoricului medical fost o sansa de a atrage atentia asupra intrebarilor despre starea fizica si mintala a lui Trump.

Duminica, peste 230 de medici, asistente si furnizori de asistenta medicala i-au cerut lui Trump, in varsta de 78 de ani, sa-si publice dosarele medicale, argumentand ca ar trebui sa fie transparent in ceea ce priveste sanatatea sa, in timp ce incearca sa devina cel mai in varsta presedinte ales.

„Fara nicio dezvaluire recenta de informatii despre sanatate de la Donald Trump, suntem lasati sa extrapolam din aparitiile publice”, au scris medicii intr-o scrisoare publica. „Si din acest punct de vedere, Trump se incadreaza in mod ingrijorator sub orice standard de sanatate pentru functia de presedinte si prezinta caracteristici alarmante de scadere a acuitatii”.

Trump a refuzat in mod constant sa dezvaluie informatii detaliate despre sanatatea sa de-a lungul timpului. Marti, fostul presedinte a intrat pe platforma sa de socializare Truth si a publicat o postare in care sustinea sanatatea sa „Este PERFECTA – FARA PROBLEME!!!”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: