Coreea de Nord se pregateste de razboi: autoritatile au anuntat ca intr-o singura saptamana aproape 1,4 milioane de tineri s-ar fi inrolat voluntari in armata

externe

Coreea de Nord, recrutare, tineri, razboi

Coreea de Nord a declarat ca, in aceasta saptamana, aproximativ 1,4 milioane de tineri, inclusiv studenti, s-au inrolat in armata sa. Tinerii sunt hotarati sa lupte intr-un „razboi sfant pentru a distruge inamicul cu armele revolutiei”, transmite agentia de stiri nord-coreeana KCTA.

Afirmatia Phenianului ca peste 1 000 000 de tineri s-au inrolat in Armata Populara Coreeana in doar doua zile a venit intr-un moment in care tensiunile din Peninsula Coreeana se intensifica.

Anul trecut, KCTA a emis o declaratie similara despre cetatenii nord-coreeni care doresc sa se inroleze in armata pentru a lupta impotriva SUA.

Marti, Coreea de Sud a tras focuri de avertisment dupa ce Coreea de Nord a aruncat in aer sectiuni ale unui drum comun si ale unei cai ferate pe partea sa de granita puternic fortificata. De asemenea, saptamana trecuta, Phenianul a acuzat Coreea de Sud ca trimite drone care arunca pliante de propaganda, descriind actiunile drept o provocare politica si militara.

Cele doua tari s-au confruntat cu privire la baloanele de gunoi pe care Coreea de Nord le trimite vecinului sau din sud incepand din luna mai. Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a declarat ca a fost un raspuns la actiunile activistilor din Coreea de Sud care se opun regimului nord-coreean.

„Daca izbucneste razboiul, fortele armate ale Republicii Coreea vor fi sterse de pe harta. Din moment ce ei vor razboi, suntem pregatiti sa punem capat existentei lor”, scrie KCTA.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: