Cum vrea Ciolacu sa saboteze referendumul lui Nicusor Dan: „Este posibil ca si Guvernul sa vina cu o intrebare pentru bucuresteni”

politica

Marcel Ciolacu

Primarul General al Capitalei, Nicusor Dan, si-a anuntat ieri intentia de a organiza doua referendumuri pe 24 noiembrie, odata cu in primul tur al alegerilor prezidentiale.

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri despre aceasta initiativa ca nu se poate opune unui „exercitiu democratic”. „Sunt de acord cu exercitiul democratic al organizarii referendumului, nu inseamna ca sustin intrebarile”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, inainte de sedinta de guvern.

El a completat ca este posibil ca si Guvernul sa vina cu o intrebare pentru bucuresteni, pentru a completa lista cu intrebari propuse de edilul-sef al Capitalei.

Nicusor Dan a declarat ca nu stia de ideea premierului despre o intrebare a Guvernului. El a spus ca e prima oara cand aude asta si ca ii va suna pe Ciolacu si pe ceilalti candidati la prezidentiale ca sa ii sustina proiectele.

Nicusor Dan a spus ca i-a sunat pana acum pe Elena Lasconi, Ludovic Orban si ca Nicolae Ciuca l-a invitat sa discute despre referendumuri.

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a convocat pentru luni o sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pentru a decide in ceea ce priveste oportunitatea convocarii unui referendum local.

Pe ordinea de zi a sedintei de luni, 21 octombrie, se vor regasi cele doua proiecte privind consultarea Capitalei, a scris edilul general, marti, pe Facebook.

Cele doua intrebari la care bucurestenii vor fi invitati sa se pronunte prin „DA” sau „NU” sunt urmatoarele:

„Sunteti de acord ca repartizarea intre Primaria Municipiului Bucuresti si Primariile de Sector a impozitelor pe venit si a taxelor si impozitelor locale colectate de la bucuresteni sa fie aprobata de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti?”

„Sunteti de acord ca Primarul General al Municipiului Bucuresti sa emita Autorizatiile de Construire pe intreg teritoriul administrativ al orasului?”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: