Fiul cel mare al lui Donald Trump alcatuieste o „lista neagra” cu persoanele interzise la Casa Alba daca liderul republican va castiga alegerile prezidentiale

externe

Don Jr, lista neagra, Casa Alba, Donald Trump, al doilea mandat

Donald Trump Jr conduce un efort de a compila o lista de persoane care ar fi interzise sa serveasca intr-o a doua administratie Trump, potrivit unui raport secret citat de cotidianul britanic The Independent.

Pe lista se afla persoane legate de Proiectul 2025, angajati din primul mandat care au demisionat in semn de protest dupa revolta de la Capitoliu din 6 ianuarie si cei considerati ca fiind lipsiti de loialitate fata de fostul presedinte Donald Trump, au declarat doi fosti oficiali ai administratiei Trump.

Lista seamana cu „lista dusmanilor” intocmita de angajatii din administratia presedintelui Richard Nixon. Aceasta era o lista a principalilor adversari politici ai republicanului, alcatuita de consilierul Casei Albe, Charles Colson, si redactata de asistentul special al presedintelui, George Bell.

Lista intocmita de echipa de tranzitie a lui Trump indica faptul ca o a doua administratie Trump va evita probabil republicanii din establishment care, uneori, au zadarnicit agenda lui Trump in timpul primului sau mandat. Echipa Trump pare sa incerce sa evite fluctuatia de personal si scurgerile de informatii care au avut loc in timpul primului mandat.

„In mod clar, persoanele care lucreaza la Proiectul 2025 sunt pe lista neagra”, a declarat un alt fost oficial pentru publicatie. Dar proiectul are sprijinul a peste 100 de organizatii conservatoare si ramane neclar daca o eventuala administratie Trump, in cazul unei victorii in alegeri, ar fi capabila sa sustina interdictia.

Myron Ebell a fost responsabil de tranzitia Agentiei pentru Protectia Mediului pentru Trump in 2016. El a declarat pentru Politico ca pastrarea unei astfel de liste a fost o „idee buna”.

Unii demnitari de prestigiu, care au lucrat in administratia George W Bush, au fost inclusi pe lista, Ebell numindu-i „republicani prea moi”. El a spus ca altii de pe lista erau impotriva lui Trump, chiar daca nu au spus-o in public.

El a remarcat ca o astfel de interdictie ar putea elimina „multi oameni pro-Trump foarte calificati” din competitie, dar nu suficient de obedienti. Fiecare noua administratie trebuie sa numeasca aproximativ 4.000 de persoane pentru a ocupa functii federale.

Directorul de comunicare al campaniei Trump, Steven Cheung, a declarat ca fostul presedinte a anuntat un „grup de conducere” de tranzitie pentru a „initia procesul de pregatire pentru ceea ce urmeaza dupa alegeri si va alege cei mai buni oameni pentru cabinetul sau”.

Anterior, luna aceasta, co-presedintele tranzitiei Trump, Howard Lutnick, a declarat pentru New York Post ca o a doua Casa Alba Trump nu ar numi persoane din platforma politica conservatoare Project 2025, numind-o „radioactiva”.

Trump insusi a incercat sa se distanteze de proiect, pe care democratii l-au folosit pentru a sustine ca politicile sale sunt mai extreme decat ar putea crede unii. Lutnick a mai declarat pentru Financial Times ca posibilele persoane numite ar trebui sa dea dovada de „fidelitate” si „loialitate totala” fata de fostul presedinte si agenda sa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: