Criza de personal in scolile din Prahova. Peste 1500 de suplinitori si profesori pensionari acopera lipsa cadrelor didactice

news

elevi

Judetul Prahova, pentru anul scolar 2024-2025, se confrunta cu un numar semnificativ de profesori suplinitori si pensionari care sunt nevoiti sa acopere deficitul de personal in unitatile de invatamant.

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ Prahova), 1334 de suplinitori  predau in scoli si gradinite, majoritatea dintre acestia nereusind sa obtina nota 7 la examenul de titularizare sau sa ocupe posturi permanente, informeaza observatorulph.ro

In plus, 251 de profesori pensionari continua sa predea, completand lipsa cadrelor didactice tinere, intr-un sistem in care deficitul de personal devine tot mai evident.

Cu toate acestea, Prahova se remarca printr-un numar ridicat de 5202 cadre didactice titularizate, iar la examenul de titularizare din vara lui 2024, sase candidati au obtinut nota maxima de 10, situand judetul pe locul doi la nivel national, dupa Bucuresti.

Totusi, dependenta de suplinitori si pensionari subliniaza vulnerabilitatile sistemului de invatamant local, in ciuda declaratiilor oficiale care asigura ca posturile didactice sunt complet ocupate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: