Nicusor Dan vrea desfiintarea politiilor locale: „Politia Locala nu este necesara, atributiile ei pot fi preluate de Politia Nationala”

politica

Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, considera ca Politia Locala nu este necesara, el afirmand ca atributiile acesteia pot fi preluate de Politia nationala, pe zona de ordine publica, si de directii din primarii, pe chestiunile de control.

Nicusor Dan a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, daca este necesara o reorganizare a Politiei Locale.

”Nu, nu. Ea functioneaza. Eu, ca principiu, cred ca aceasta Politie Locala, si vorbesc de UAT-urile din Romania, nu e necesara. Adica atributiile ei trebuie sa fie preluate de catre Politia Nationala pe ordine publica, de directii din primarii pe chestiune de control, dar atata timp cat legea spune ca ea trebuie sa functioneze, lucram cu ea asa cum e”, a declarat Nicusor Dan, citat de news.ro.

Nicusor Dan a fost intrebat si care este viziunea sa asupra Bucurestiului, daca ar trebui sau nu sa mai existe primarii de sector.

”Este o dezbatere pe care trebuie sa o avem. Eu am in fata un mandat de patru ani. In acest mandat de patru ani eu vreau sa am mai multi bani ca sa putem sa rezolvam problemele bucurestenilor si vreau sa dau autorizatii de construire ca sa nu mai nenorocim traficul. In acesti patru ani nu putem pune in discutie disparitia unor sectoare pentru care exista primari si consilieri locali alesi. Discutia asta este pentru 2028, eventual. Eu vreau sa avem o discutie pentru 2025”, a explicat Nicusor Dan.

Intrebat daca vede disparitia sectoarelor ca pe o idee fezabila, primarul Capitalei a raspuns: ”Este o dezbatere pe care noi, ca societate, trebuie sa o avem”.

De asemenea, el a fost intrebat si ce ar vedea in locul sectoarelor, in cazul in care acestea ar fi desfiintate.

”Nu cred ca e momentul acum. Eu am pus doua intrebari care sunt urgente si evidente: cum se impart banii si cine da autorizatiile”, a afirmat primarul Capitalei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: