Presshub: Am pierdut jumatate de miliard de euro din cauza functionarilor numiti politic. Cazul Moraru de la Transelectrica

politica

Numirile politice de la varful companiilor energetice ale statului au lasat Romania fara cel putin jumatate de miliard de euro, bani din PNRR care sunt pierduti. Victor Moraru, prietenul vicepremierului Marian Neacsu, fost vicepresedinte al Agentiei pentru Monitorizarea si Evaluarea Performantelor Intreprinderilor Publice (AMEPIP) si acum membru in directoratul Transelectrica, are firma de transport a energiei electrice.

Guvernul se asteapta ca Romania sa piarda o suma care poate ajunge la 500 de milioane de euro, asta dupa ce Comisia Europeana considera ca la unele companii, precum Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz si Transelectrica au fost numite, in consiliile de administratie, persoane care sunt incompatibile cu functiile pe care le detin, iar procedurile de selectie nu au fost suficient de transparente.

PRESShub va prezinta cazul lui Victor Moraru, fost primar in Amara si ales recent membru in Directoratul Transelectrica, prieten cu Marian Neacsu, vicepremierul Romaniei din partea PSD.

In ultima declaratie de interese, Moraru sustine ca este actionar in doua companii: Miro Impex SRL din Amara si SC Solar Capital din Voluntari. In prima firma, care are ca obiect de activitate „comert cu ridicata nespecializat”, Moraru este actionar 100%, societatea fiind administrata de o anume Teodora Felicia Negrila, despre care presa locala sustine ca este fina lui Moraru.

A doua firma, SC Solar Capital din Ilfov, are ca obiect de activitate „productia de energie electrica”, a avut anul trecut pierderi de 110.000 de lei si este detinuta de belgianul Antonie Marinus Marijnen Johannes. Moraru, in iunie 2024, sustinea ca detine 10 parti sociale din societate. Potrivit platformei termene.ro, societatea este detinuta, in proportie de 50-50% de Teodora Negrila si de o alta firma, Maral Biotech SRL. Cea din urma are ca obiect principal de activitate consultanta.

Moraru a fost asociat in societate pana in 15 ianuarie 2022, cand in Monitorul Oficial a aparut mentiunea ca cesioneaza partile sociale catre Felicia Teodora Negrila, Al doilea actionar este societatea Maral Biotech SRL care apartine belgianului Marinus Marijnen Johannes.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: