„Afirmatiile false despre fiul meu mort ne-au sfasiat sufletul”. Tatal lui Sebi solicita scuze publice de la avocatul lui Vlad Pascu

news

Tatal lui Sebastian Olariu cere scuze publice din partea avocatului lui Vlad Pascu: „Declaratiile despre alcool si comportamentul victimelor sunt neadevarate”

La termenul de astazi, 18 octombrie 2024, din Dosarul 2 Mai, desfasurat la Judecatoria Mangalia, Valentin Olariu, tatal uneia dintre victimele accidentului, Sebastian Olariu, a facut declaratii importante prin intermediul unui comunicat de presa, informeaza ziuadeconstanta.ro.

In acest comunicat, Valentin Olariu contrazice afirmatiile avocatului Alin Trandafirescu, care il reprezinta pe Vlad Pascu, inculpatul in dosar.

Avocatul Trandafirescu a declarat in fata presei ca, in momentul accidentului, victimele consumasera alcool, avand o concentratie semnificativa de 0,7 la 1 la mie de alcool in sange, si ca se deplasau haotic pe marginea drumului. El a sustinut, de asemenea, ca aceasta constituie o „vina comuna” conform raportului expertizei efectuate in cauza.

Valentin Olariu a respins categoric aceste afirmatii, subliniind ca, potrivit raportului medico-legal, nu s-a constatat prezenta alcoolului in sangele fiului sau, Sebastian. In comunicatul sau, tatal victimei a subliniat ca s-a efectuat o singura expertiza, nu mai multe, si ca expertiza nu a sustinut teoria unei culpe comune. De asemenea, Olariu a precizat ca imaginile video aparute in presa demonstreaza ca victimele mergeau una in spatele celeilalte, in afara partii carosabile, infirmand astfel acuzatiile ca acestea s-ar fi deplasat „haotic”.

„Ne-a durut foarte tare sa auzim ca s-a spus despre Sebi ca era ‘imbibat in alcool’, mai ales stiind ca nu bause nimic in ziua respectiva. As dori ca domnul avocat Trandafirescu sa-si ceara scuze public pentru aceste afirmatii neadevarate”, a declarat Valentin Olariu. El a explicat ca aceste declaratii false au generat comentarii negative in mediul online, amplificand durerea familiei si deteriorand imaginea victimelor.

Tatal lui Sebi a acuzat apararea lui Vlad Pascu ca incearca sa creeze o imagine favorabila clientului sau prin inducerea in eroare a instantei si a opiniei publice, cu scopul de a obtine o masura mai usoara pentru inculpat, cum ar fi inlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu. In contextul procesului, el a subliniat ca familia sa doreste sa se clarifice public aceste neadevaruri si sa fie respectata memoria fiului sau.

Reamintim ca Vlad Pascu este acuzat de multiple infractiuni, printre care ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a substantelor interzise si parasirea locului accidentului. Accidentul a avut loc in august 2023, in zona 2 Mai, si s-a soldat cu moartea a doua persoane si ranirea mai multor victime.

De-a lungul procesului penal, inculpatul beneficiaza de toate drepturile prevazute de Codul de procedura penala, inclusiv de prezumtia de nevinovatie. Cu toate acestea, familia victimelor cere ca adevarul sa fie respectat si sa nu fie manipulate informatii pentru a justifica circumstantele accidentului.

Aceste declaratii vin intr-un moment sensibil al procesului, unde fiecare detaliu si argument juridic poate influenta masurile luate de instanta cu privire la soarta lui Vlad Pascu. Tatal lui Sebastian Olariu a facut astfel un apel la responsabilitate din partea celor implicati in apararea inculpatului si la respectarea adevarului in declaratiile publice.

Foto: ziaruldeconstanta.ro

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: