Ciuca si Nicusor Dan, reactii la demersul populist al PSD de a include inca o intrebare la referendumul din Bucuresti: „Nu este nevoie de un referendum pentru acest subiect”

politica

Nicolae Ciuca

Liderul PNL, Nicolae Ciuca, a apreciat vineri ca nu ar fi necesar un referendum local pe tema preventiei consumului de droguri in scolile din Bucuresti, avand in vedere ca este vorba despre o tema care trebuie sa vizeze intreaga tara.

Pe de alta parte, liderul PNL a mentionat ca nu a vazut deocamdata forma exacta a intrebarii pe care PSD doreste sa o propuna in cadrul referendumului local, pe tema preventiei consumului de droguri.

„Eu cred ca nu este nevoie de un referendum pentru acest subiect. Exista o ingrijorare. Este o datorie a noastra de siguranta in scoli, este o datorie a noastra de siguranta pentru cetateni. Este o responsabilitate morala, politica. Nu cred ca este nevoie de un referendum pentru acest lucru. (…) Sa vedem intrebarea, eu acum aflu de ea. Analizam”, a spus Ciuca, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul PNL, alaturi de primarul Capitalei, Nicusor Dan.

Totodata, Ciuca a mentionat ca preventia consumului de droguri reprezinta o tema „foarte actuala”, care a fost abordata inclusiv la nivelul conducerii PNL.

„O s-o analizam (propunerea, n.r.). Mi se pare o tema care este foarte actuala. Este o tema care trebuie sa vizeze intreaga tara, nu doar Bucurestiul. Din punctul meu de vedere, am sustinut si chiar am discutat de nenumarate ori la nivelul conducerii partidului demersurile pe care trebuie sa le facem, astfel incat sa asiguram tot ceea ce este necesar pentru ca acest flagel sa nu mai nenoroceasca tinerii din tara noastra. Mai mult decat atat, am venit cu propunerea infiintarii unei politii de proximitate pe langa unitatile de invatamant, sa facem ca tot ce inseamna consumul de droguri in scoli sau in proximitatea acestora sa fie eradicat”, a spus el, citat de Agerpres.

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat ca „in principiu” ar fi de acord cu o astfel de intrebare in cadrul referendumului local, dar ca trebuie vazut care ar fi efectele juridice.

„Foarte bine. De principiu, sunt de acord. Nu am vazut textul, nu am vazut daca produce o schimbare, daca este o manifestare de vointa fara efecte juridice sau este una cu efecte juridice. De principiu, evident ca e o tema care ne preocupa pe toti”, a spus el.

Consilierii generali ai PSD vor propune adaugarea unei intrebari legata de preventia consumului de droguri in scoli in Bucuresti pe buletinul de vot pentru referendumul initiat de primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

„Orice referendum este oportun, fiindca este un exercitiu democratic. Cred ca luni au sedinta Consiliului General sa aprobe cele doua intrebari. Dupa ce le-am citit si eu cred ca era mai simplu sa intrebe daca desfiintam sau nu, cum spunea doamna Clotilde dupa ce a pierdut alegerile, ca mai bine desfiintam sectoarele, cumva sa moara si capra vecinului, specific romanesc. In schimb, am inteles, colegii mei din Consiliul General vor veni si ei cu o intrebare legata de preventia consumului de droguri in scoli. Normal, vorbim de capitala Romaniei, e cea mai expusa la acest flagel si tinerii care fac studiile in capitala sunt cei mai expusi la acest flagel”, a declarat Marcel Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: