Bild: Olaf Scholz a spus ca va bloca aderarea rapida a Ucrainei la NATO. Ce motiv a invocat cancelarul german

externe

Olaf Scholz, industria de aparare, Rusia, Europa, dezvoltata

Cancelarul german Olaf Scholz a respins punctele cheie ale planului de victorie al lui Volodimir Zelenski din cauza temerilor privind o escaladare a razboiului, relateaza Bild.

Cancelarul federal al Germaniei a criticat planul de victorie prezentat de presedintele ucrainean Volodimir Zelenski la summitul UE de la Bruxelles.

Scholz este ingrijorat ca razboiul dintre Rusia si Ucraina s-ar putea transforma intr-un razboi intre Rusia si NATO. In plus, el a declarat ca nimic nu va schimba decizia sa de a refuza Kievului furnizarea de rachete de croaziera Taurus. „Nu cred ca aceste livrari sunt corecte si asa va ramane”, a spus Scholz.

De asemenea, cancelarul Germaniei intentioneaza sa blocheze invitatia rapida a Ucrainei la NATO. El a facut referire la rezolutiile ultimului summit NATO de la Washington, cand alianta nu a inaintat invitatia (SUA si Germania s-au opus).

Rezolutia a subliniat ca invitatia la NATO poate avea loc numai dupa ce toti aliatii vor fi de acord cu aceasta si vor fi indeplinite toate conditiile de admitere. Astfel de conditii includ reforme in domeniul democratiei, economiei si securitatii.

Cancelarul german Olaf Scholz si-a subliniat inca o data disponibilitatea de a purta negocieri cu dictatorul rus Vladimir Putin pentru a ajunge la o „pace justa” in Ucraina.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca Vladimir Putin este gata sa discute cu cancelarul german Olaf Scholz. Cu toate acestea, o astfel de solicitare nu a venit de la Berlin.

Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Annalena Berbock, a declarat ca Vladimir Putin a refuzat sa discute cu Olaf Scholz subiectul pacii in Ucraina: „El refuza sa accepte pacea si trimite cate un semnal in favoarea razboiului si distrugerii in fiecare zi. Zilele acestea nici macar nu este pregatit sa vorbeasca la telefon cu cancelarul Germaniei”.

Dmitri Peskov a mai anuntat ca Putin nu a avut contacte private cu Sholtz, din decembrie 2022. Pana in decembrie 2022, Putin si Scholz au purtat conversatii telefonice regulate pe tot parcursul anului. Ultimele discutii fata in fata dintre presedintele Federatiei Ruse si cancelarul Germaniei au avut loc in februarie acelasi an.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: