„Armada NATO”: O flota vasta de nave de razboi NATO s-a adunat in jurul Regatului Unit pentru exercitiul Strike Warrior. Sunt si mai multe portavioane americane prezente

externe

Armada NATO

O flota vasta de nave de razboi NATO s-a adunat in jurul Regatului Unit pentru exercitiul Strike Warrior, un exercitiu naval major care reuneste forte din intreaga alianta, relateaza UK Defence Journal.

Navele reunite in prezent in jurul Regatului Unit includ Grupul de atac al portavioanelor britanice cu HMS Prince of Wales, HMS Dauntless, HMS Portland, HMS Iron Duke, RFA Tidespring, HNoMS Maud si probabil HMS Astute. Navele NATO din Standing Maritime Group One includ HNLMS Van Amstel, NRP D. Francisco de Almeida, BNS Louise Marie, HDMS Niels Juel, HDMS Absalon si FGS Magdeburg.

In plus, US Navy’s Harry S. Truman Carrier Strike Group se afla in regiune, cu USS Harry S. Truman, USS Gettysburg, USS Jason Dunham, USS Stout si USNS Arctic.

Acesta marcheaza una dintre cele mai importante demonstratii de putere militara din regiune, cu nave, submarine si aeronave care converg in largul coastelor Scotiei pentru a consolida apararea colectiva a NATO si a asigura pregatirea fortelor aliate.

Exercitiul Strike Warrior, condus de Royal Navy, este menit sa sporeasca pregatirea de lupta, sa testeze interoperabilitatea si sa asigure ca fortele NATO sunt pregatite sa raspunda rapid la amenintarile globale. Exercitiul implica o gama larga de mijloace navale, inclusiv nave de suprafata, submarine si unitati aeriene ale Grupului britanic Carrier Strike (CSG) si ale altor aliati NATO.

Scenariile simulate includ atacuri cu rachete, razboi antisubmarin si lupta de suprafata, oferind un test riguros al capacitatilor navale ale NATO.

In centrul exercitiului se afla portavionul britanic din clasa Queen Elizabeth, HMS Prince of Wales, care serveste drept nava amiral a Grupului britanic de atac cu portavioane. In sprijinul portavionului se afla nave de razboi precum HMS Iron Duke si HMS Dauntless, alaturi de submarine, cisterne de realimentare si elicoptere. Aceste nave se vor confrunta cu o varietate de amenintari simulate, asigurandu-se ca echipajele sunt bine pregatite pentru situatiile de lupta din lumea reala.

Strike Warrior nu evidentiaza doar puterea navala a Regatului Unit, ci reuneste si forte ale aliatilor din NATO, inclusiv nave de razboi din Tarile de Jos, Portugalia, Belgia, Danemarca si Germania. Fiecare natiune contribuie cu puterea sa de foc, sporind puterea si coeziunea generala a aliantei.

Acest exercitiu pregateste, de asemenea, Grupul de atac al portavioanelor britanice pentru viitoarele desfasurari, asigurandu-se ca acesta ramane o forta de ultima generatie capabila sa protejeze interesele NATO pe scena mondiala.

La puterea de foc se adauga sosirea Grupului de atac de portavioane Harry S. Truman al Marinei SUA, care a intrat in Marea Nordului la 14 octombrie. Trecerea grupului de atac prin stramtoarea Dover si implicarea sa in operatiunile NATO evidentiaza relatia strategica durabila dintre Statele Unite si aliatii lor europeni.

In centrul grupului se afla USS Harry S. Truman, un portavion din clasa Nimitz, insotit de crucisatorul cu rachete ghidate USS Gettysburg si de distrugatoarele cu rachete ghidate USS Stout si USS Jason Dunham. Impreuna, aceste nave aduc o putere de lupta formidabila, capabila sa proiecteze puterea aeriana, sa mentina controlul asupra marii si sa se angajeze in operatiuni defensive si ofensive pe mare.

Contraamiralul Sean Bailey, comandantul Harry S. Truman Carrier Strike Group, a subliniat importanta desfasurarii: „Istoric, tranzitul nostru prin Stramtoarea Dover pentru a opera cu aliatii nostri in Marea Nordului subliniaza angajamentul nostru fata de securitatea maritima si fata de Alianta NATO. Vom opera impreuna cu aliatii si partenerii nostri din NATO pentru a ne consolida pregatirea, apararea si descurajarea colectiva”.

Cu prezenta combinata a Grupului de atac al portavioanelor britanice, a aliatilor NATO si a Grupului de atac Truman al Marinei SUA, puterea de foc reunita in jurul Regatului Unit pentru exercitiul Strike Warrior este de neegalat. Aceasta demonstratie masiva de forta transmite un mesaj clar al unitatii NATO si al capacitatii sale de a-si proteja statele membre de orice amenintare potentiala.

Capitanul Dave Snowden, comandantul USS Harry S. Truman, si-a exprimat entuziasmul cu privire la intoarcerea grupului in aceasta zona operationala vitala: „Cu caracteristicile sale geografice si de mediu unice, de fiecare data cand operam in aceasta regiune, ne sporim competentele si ne demonstram flexibilitatea inerenta de a opera oriunde in lume”.

Pe masura ce Strike Warrior progreseaza, nu numai ca va spori gradul de pregatire al Marinei Regale, dar va consolida si legaturile dintre aliatii NATO. Cu nave de razboi, submarine si aeronave din intreaga alianta care lucreaza la unison, capacitatea NATO de a proiecta puterea si de a mentine securitatea maritima in regiune este demonstrata in mod clar, servind drept un puternic factor de descurajare pentru orice adversar potential.

Pe masura ce exercitiul continua, Regatul Unit si partenerii sai din NATO isi vor testa in continuare capacitatile in razboaie simulate, asigurandu-se ca puterea lor de foc combinata ramane pregatita.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: