China lanseaza un sondaj de opinie pentru a intelege „frica de a avea copii”

externe

Comisia Nationala de Sanatate din China (NHC) va lansa un sondaj de opinie in care vor fi chestionati 30.000 de oameni pentru a intelege factorii care le influenteaza atitudinea fata de nastere si „teama de a avea copii”, in timp ce autoritatile se straduiesc sa impulsioneze natalitatea aflata in declin, potrivit Reuters.

Sondajul va include oameni din 150 de tinuturi din China si 1.500 de comunitati diferite, a declarat Global Times, citand Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare si Populatie din China, care face parte din NHC.

Beijingul incearca sa incurajeze cuplurile tinere sa aiba copii dupa ce China a inregistrat un al doilea an consecutiv de scadere a populatiei in 2023.

Sondajul urmareste sa analizeze „reticenta si teama legate de a avea copii” si, in cele din urma, sa ofere sprijin pentru fertilitate si masuri de stimulare, a spus ziarul.

Ultima data cand a fost efectuat un sondaj la nivel national privind familia si fertilitatea a fost in 2021. Acesta vine dupa ce Biroul National de Statistica al Chinei a declarat ca va efectua un sondaj national prin esantion in perioada 10 octombrie – 30 noiembrie pentru a monitoriza schimbarile populatiei.

Dezvoltarea populatiei a fost adesea legata de o China puternica si intinerita in mass-media de stat.

Oficialii chinezi din domeniul sanatatii au declarat in septembrie ca isi vor concentra mai mult eforturile pe sustinerea casatoriei si a nasterii la „varste adecvate” si au cerut responsabilitati parentale impartite pentru a ghida tinerii catre „perspective pozitive asupra casatoriei, nasterii si familiei”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: