Un donator de organe din Kentucky, declarat mort clinic, s-a trezit pe masa de operatie, in timp ce era pregatit pentru transplant

externe

pacient, transplant de inima, donator, trezit, viu, mort clinic, Kentucky

Un scenariu de cosmar s-a desfasurat la un spital din Kentucky, SUA, scrie cotidianul The New York Post. Un donator de organe s-a trezit pe masa de operatie in timpul pregatirii pentru un transplant.

Medicii se pregateau sa ii scoata inima. „In aceasta dimineata, donatorul Thomas TJ Hoover s-a trezit in timpul procedurii de cateterizare cardiaca”, a declarat Nicoleta Martin, angajata a organizatiei KODA Health. Potrivit inregistrarilor din dosarul cazului, medicii au oprit planurile de recoltare a organelor sale.

Incidentul a determinat mai multi membri ai echipei KODA sa demisioneze. „Mi-am dedicat intreaga viata donarii si transplantului de organe”, a declarat Martin pentru NPR. „Acum sunt foarte speriata ca aceste lucruri sunt lasate sa se intample si ca nu exista masuri de protectie a donatorilor”,, adauga ea.

Sora sa a spus ca Hoover a deschis ochii cand a fost scos din sectia de terapie intensiva si dus in sala de operatie. „Este ca si cum acesta a fost modul lui de a ne spune: „Hei, sunt inca aici””, a declarat Donna Rohrer.

Medicii i-au explicat ca aceasta miscare se datoreaza reflexelor si nu inseamna ca barbatul este inca in viata. Starea lui a socat mai multi medici din sala de operatie si i-a determinat pe doi dintre ei sa refuze sa participe.

Oficialii KODA neaga ca vreunul dintre membrii organizatiei ar fi instruit medicii sa efectueze o operatie de prelevare de organe de la un pacient in viata. Nicoletta Martin spune ca a fost socata sa afle ca donatorul daduse anterior semne de viata in timp ce medicii ii examinau inima pentru a vedea daca era potrivita pentru transplant.

Procurorul general din Kentucky a declarat ca anchetatorii analizeaza cazul. Administratia federala pentru resurse si servicii medicale investigheaza, de asemenea, acuzatiile.

Hoover a supravietuit in cele din urma si locuieste in prezent cu sora sa. Si-a revenit foarte bine, desi inca mai are unele probleme cu memoria, mersul si vorbirea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: