Angelina Jolie, ovationata de criticii de film pentru felul cum a portretizat-o pe legendara soprana Maria Callas, in cea mai recenta pelicula a ei, „Maria” – VIDEO

externe

Angelina Jolie, Oscar, Maria Callas, rol, geniu

Angelina Jolie a pasit pe covorul rosu la Londra vineri, cand filmul sau despre cantareata de opera Maria Callas a avut premiera in Marea Britanie. Maria este al treilea dintr-o trilogie de filme despre femei complexe, de profil inalt, ale regizorului Pablo Larrain, dupa filmele sale despre Jacqueline Kennedy si Printesa Diana.

Scris de creatorul Peaky Blinders, Steven Knight, filmul se concentreaza asupra ultimilor ani ai lui Callas, in anii 1970, cand locuia la Paris, transmite BBC.

Avand in vedere ca Jolie a acceptat relativ rar roluri de actrita in ultimii ani, filmul a reprezentat un fel de revenire pentru ea si ar putea duce la o nominalizare la Oscar pentru cea mai buna actrita.

Maria Callas a fost o soprana greaca nascuta in SUA si una dintre cele mai cunoscute cantarete de opera. A murit in 1977, la doar 53 de ani.

In Maria, in scenele de opera se foloseste o combinatie intre vocea lui Jolie si inregistrari originale ale lui Callas.

„Jolie este absolut fermecatoare in rolul Mariei Callas, impregnandu-l cu gratie si hotarare”, a declarat Sophia Ciminello de la AwardsWatch.  Datorita „interpretarii virtuoase a lui Jolie si a elementelor tehnice exceptionale”, a scris Ema Sasic de la Next Best Picture, „Maria este o nota triumfatoare pe care Larrain isi incheie trilogia”.

„Capacitatea lui Jolie de a descrie o femeie care detine tot ceea ce este face ca interpretarea ei sa incante cu adevarat”, a declarat Maureen Lee Lenker de la Entertainment Weekly. „Este un portret remarcabil al unei femei care se confrunta cu ea insasi, atunci cand propria ei voce, care ii adusese gloria, o tradeaza.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: