Guvernul Statelor Unite ofera o recompensa de 10 milioane de dolari pentru informatii despre organizatia media rusa acuzata de amestec in alegerile americane

externe

recompensa, SUA, amestec rusesc, alegeri, 10 milioane de dolari

Statele Unite ofera o recompensa de pana la 10 milioane de dolari pentru informatii care ajuta la prevenirea sau perturbarea interferentelor electorale straine legate de organizatia media Rybar, sponsorizata de statul rus, a anuntat Departamentul de Stat al SUA.

Rybar si angajatii sai sunt acuzati ca au folosit retelele sociale pentru a se amesteca in viitoarele alegeri prezidentiale din SUA. Recompensa stabilita vine in contextul in care SUA continua sa ia masuri drastice impotriva presupusului amestec al Rusiei in alegeri.

Pe 4 septembrie, in plina perioada de campanie electorala prezidentiala, SUA au anuntat sanctiuni impotriva unor propagandisti rusi de profil precum Margarita Simonian si au confiscat 32 de domenii de internet legate de campaniile de propaganda ale Kremlinului.

Rybar LLC, fondata de fondatorul Wagner PMC, Evgheni Prigojin, acum decedat, este o organizatie media rusa finantata de stat, care este contractata de producatorul rus de arme Rostec, detinut de statul rus, potrivit programului Rewards for Justice al Departamentului de Stat.

Angajatii lui Rybar gestioneaza mai multe canale social media sinonime cu miscarile conservatoare din Statele Unite, inclusiv canalele social media #HOLDTHELINE si #STANDWTHTEXAS, scrie Kyiv Independent.

Inainte de alegerile prezidentiale din 2024, Ryabr a creat canalul „TEXASvsUSA” pe platforma de socializare X, menit sa „exploateze problema imigrantilor fara documente care trec granita Texasului”, a declarat Departamentul de Stat .

Prin utilizarea celui mai recent canal social media, Departamentul de Stat sustine ca Rybar urmareste „sa semene discordie, sa promoveze diviziunea sociala, sa alimenteze discordia partizana si rasiala si sa incurajeze ura si violenta in Statele Unite”. Rybar si angajatii sai sunt inclusi intr-o lista de 8 persoane sau entitati pe care Departamentul de Stat le enumera ca avand recompense asociate cu capturarea lor.

Rusia a fost acuzata ca a folosit dezinformarea din retelele sociale, ferme de boti si alte mijloace pentru a-l sprijini pe Donald Trump impotriva adversarilor sai democrati – Hillary Clinton si Joe Biden – in timpul alegerilor din 2016 si 2020.

Trump candideaza pentru a treia oara la presedintie si se va confrunta cu vicepresedintele Kamala Harris in noiembrie. Oficialii serviciilor de informatii americane au declarat ca „nu au observat o schimbare in preferintele Rusiei pentru cursa prezidentiala fata de alegerile anterioare. Putin il sustine in continuare pe Donald Trump”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: