Inundatii catastrofale in sud-estul Frantei. Localnici evacuati din case

externe

Inundatiile majore au facut ca zone din regiunea de sud-est a Frantei sa sufere daune semnificative si pene de curent dupa zile de ploaie abundenta. Dar alerta rosie de inundatii plasata pe sase departamente a fost retrogradata la portocaliu – un semn ca nivelul apei tinde sa scada, anunta France24.

Inundatiile masive au cauzat vineri pagube grave si intreruperi de curent in anumite parti ale regiunii muntoase de sud-est a Frantei, dupa zile de ploaie abundenta, desi nu au existat rapoarte imediate despre posibile victime.

Autoritatea meteo din Franta, Meteo France, a plasat sase departamente la sud de orasul Lyon in alerta pentru inundatii.

„In anumite locuri din regiunea Ardeche au cazut pana la 700 de milimetri de apa in 48 de ore. Sunt precipitatii care ar cadea in mod normal in peste un an in Paris, asa ca sunt absolut gigantice”, a declarat Agnes Pannier-Runacher, ministrul mediului, pentru BFM TV.

„Nu am experimentat niciodata un dezastru de o asemenea amploare”, a comentat Olivier Amrane, presedintele consiliului departamental Ardeche. Departamentul a fost puternic afectat de vremea rea ​​timp de doua zile. Prefectul din Ardeche Sophie Elizeon a indicat la franceinfo ca a plouat „aproape 50% din ceea ce cade in anul” in Cevennes si bazinul Annonay.

Posturile de stiri franceze au aratat masini, semne de circulatie si vite maturate de inundatii. Autostrada A47 din apropiere de Lyon a fost transformata temporar intr-un flux urias de apa.

Ministerul de Interne francez a declarat ca Parisul a trimis peste 1.500 de pompieri in zonele afectate iar peste 1.000 de persoane au fost evacuate preventiv.

(Foto: x.com/SecCivileFrance)

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: