Noua masina zburatoare din China. Producatorul auto chinez Chery dezvaluie masina cu decolare verticala – VIDEO

externe

Masina zburatoare

Producatorul chinez de automobile Chery a dezvaluit un prototip de masina zburatoare la Conferinta globala de inovare Chery din acest an, organizata in Anhui, China, relateaza Interesting Engineering.

Prototipul, denumit „Vehicul terestru si aerian”, este proiectat fara volan sau pedale si vine cu capacitati complete de conducere autonoma. Vehiculul futurist a finalizat deja un zbor de testare de 80 de km cu succes.

Cu cea mai noua inovatie, compania isi propune sa-si consolideze pozitia pe piata globala de automobile.

Potrivit reprezentantilor companiei Chery, masina zburatoare poate comuta intre modurile de zbor autonom si de condus pe uscat, ceea ce o face potrivita pentru naveta pe distante scurte in zonele urbane pentru a ajuta la evitarea congestionarii traficului. In modul zbor, este capabila de decolare si aterizare verticala.

In ultimii ani, au fost anuntate numeroase proiecte de masini zburatoare, mai ales de companii cu sediul in China. Cu toate acestea, doar cateva au avansat dincolo de etapa conceptuala si chiar mai putine au fost testate cu succes cu pasageri la bord. Poate dura ani buni ca astfel de vehicule sa fie puse in functiune.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: