Benjamin Netanyahu isi sarbatoreste ziua de nastere pe 21 octombrie. Un lider marcant in politica internationala

news

Benjamin Netanyahu, armament rusesc, ascunzatori, Hezbollah, Liban

Benjamin Netanyahu, nascut pe 21 octombrie 1949, este una dintre cele mai influente figuri politice din istoria moderna a Israelului.

Cariera sa se remarca prin trei mandate ca prim-ministru al Israelului, intre 1996-1999, 2009 si 2013. Aceasta il transforma in cel de-al doilea premier din istoria Israelului care a servit trei mandate, dupa David Ben-Gurion, fondatorul statului, conform famousbirthdays.com.

Netanyahu a adus o contributie majora la politica externa si interna a Israelului, prin intermediul relatiilor sale internationale si prin promovarea unor politici stricte de securitate nationala.

Netanyahu a intrat in politica dupa o cariera in sectorul privat si militar. A lucrat pentru Boston Consulting Group inainte de a se alatura Fortelor de Aparare Israeliene, unde a servit in timpul Razboiului de Sase Zile din 1967. Aceasta experienta militara i-a consolidat reputatia de lider ferm si a devenit un pilon central in politica sa de securitate nationala.

Dupa perioada petrecuta in armata, Netanyahu a fost numit ambasador al Israelului la ONU intre 1984 si 1988. In aceasta pozitie, el si-a consolidat statutul diplomatic pe scena globala, pledand pentru cauza Israelului in fata comunitatii internationale.

Netanyahu este primul prim-ministru al Israelului nascut dupa infiintarea statului in 1948. Acest fapt simbolizeaza o legatura stransa cu generatiile tinere si o viziune moderna asupra politicii israeliene. Pe langa rolul sau in politica, el a navigat prin relatiile diplomatice internationale, inclusiv colaborarile cu presedintele Shimon Peres in timpul celui de-al doilea si al treilea mandat al sau ca prim-ministru.

Netanyahu este casatorit cu Sara Netanyahu din 1991 si are trei copii: Yair, Avner si Noa. De asemenea, fratele sau, Iddo Netanyahu, este un dramaturg israelian cunoscut. In plus, Netanyahu a mentinut o prezenta constanta in viata politica a Israelului, jucand un rol central in definirea pozitiei tarii in conflictele regionale si in negocierile diplomatice.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: