Maia Sandu, despre rezultatul la referendum: „Grupari criminale, impreuna cu forte straine, ostile intereselor noastre au atacat tara noastra cu zeci de milioane de euro, minciuni si propaganda”

politica

Maia Sandu

Reactie dura a presedintelui Maia Sandu in urma rezultatului extrem de strans de la referendumul pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeana.

„Moldova s-a confruntat astazi si in ultimele luni cu un atac fara precedent asupra libertatii si democratiei din tara noastra. Grupari criminale, impreuna cu forte straine, ostile intereselor noastre au atacat tara noastra cu zeci de milioane de euro, minciuni si propaganda, cu cele mai mizerabile mijloace pentru a duce cetatenii si tara noastra intr-o zona de incertitudine si instabilitate.

Avem probe si informatii precum ca tinta gruparii criminale a fost sa cumpere 300 de mii de voturi. Dimensiunea fraudei este fara precedent. Scopul a fost compromiterea unui exercitiu democratic, sa induca frica si panica in societate.

Nu vom renunta sa aparam democratia. Asteptam rezultatele finale si vom reveni cu decizii”, a declarat Maia Sandu, duminica noapte.

Rezultatele de luni noapte, dupa numararea a peste 91% dintre voturi, fara cele din diaspora, aratau ca au votat impotriva aderarii la UE peste 53% dintre moldoveni.

Pe 3 octombrie, Viorel Cernauteanu, seful Inspectoratului General al Politiei si Veronica Dragalin, sefa Procuraturii Anticoruptie, au sustinut un briefing de presa in care anunta ca peste 130 de mii de cetateni au primit bani din Federatia Rusa prin intermediul schemelor de corupere a alegatorilor puse la cale de Ilan Sor si ca doar in luna septembrie, politia a documentat transferuri de peste 15 milioane de dolari de la Moscova catre reteaua lui Sor din R. Moldova, aminteste Ziarul de Garda.

Refugiat la Moscova, Sor a reactionat in aceeasi zi, declarand ca in realitate, amploarea transferurilor de bani si a numarului de oameni implicati este mult mai mare decat cea anuntata de politie si procurori.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: