Noi informatii despre tragedia de la Brasov. Instructorul de zbor cu parapanta a cazut de la 100 de metri in timpul unui zbor in tandem

news

Duminica, 20 octombrie, un incident tragic a avut loc in zona Bunloc – Sacele, judetul Brasov, unde un instructor de zbor cu parapanta, in varsta de 47 de ani, si-a pierdut viata in timpul unui zbor in tandem.

Instructorul Valentin,  originar din Sanpetru, efectua un zbor alaturi de o tanara de 23 de ani, venita din Bucuresti cu familia, informeaza bunaziuabrasov.ro

Incidentul s-a petrecut in jurul orei 12:20, cand un apel de urgenta a fost facut la politie pentru a semnala accidentul. Conform informatiilor preliminare oferite de autoritati, Vali s-a desprins in mod inexplicabil de echipamentul de siguranta in timpul zborului si a cazut de la o inaltime de aproximativ 100 de metri. Impactul cu solul a fost devastator, iar echipajul medical sosit la fata locului a constatat decesul, neputand face nimic pentru a-l salva. Leziunile suferite erau incompatibile cu viata.

In mod miraculos, tanara de 23 de ani, care se afla in tandem cu instructorul, a reusit sa aterizeze in siguranta, suferind doar cateva zgarieturi minore. Desi fizic a scapat aproape neatinsa, socul emotional a fost puternic, martorii povestind despre dramatismul momentului.

Liviu Stelea, seful Serviciului Judetean de Ambulanta Brasov, a declarat ca la locul accidentului echipajele medicale au constatat rapid ca nu se mai putea face nimic pentru Vali. Femeia care zbura alaturi de el a fost examinata si, desi a scapat fara rani grave, a primit ingrijiri pentru socul suferit.

In prezent, politia si procurorii din cadrul Curtii de Apel Brasov investigheaza cauzele accidentului. Una dintre ipotezele luate in calcul este aceea ca instructorul nu si-ar fi asigurat corect chinga de siguranta inainte de decolare. In timpul zborului, sistemele de siguranta s-au desprins, iar Vali a pierdut controlul asupra parapantei, cazand fatal.

Tragedia s-a produs sub ochii colegilor sai si ai elevului sau, care a ramas in parapanta dupa ce Vali s-a desprins. Elevul a fost ghidat telefonic de catre colegii instructorului pentru a ateriza in siguranta, acest lucru fiind realizat cu succes. Din pacate, pentru Vali, impactul cu solul a fost fatal, iar echipele de interventie nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata.

Vali era un instructor de zbor experimentat, recunoscut pentru pasiunea si dedicatia sa pentru acest sport. De-a lungul anilor, dragostea pentru zbor i-a adus numeroase momente de bucurie, insa, in mod tragic, aceasta pasiune i-a adus si sfarsitul. Comunitatea parapantistilor din zona a fost socata de aceasta tragedie, iar multe intrebari legate de circumstantele acestui accident raman inca fara raspuns. Anchetatorii continua sa cerceteze cauzele care au dus la acest deznodamant tragic.

Foto:  bunaziuabrasov.ro

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: