Siegfried Muresan: Referendumul va accelera procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeana

news

Deputatul european Siegfried Muresan, membru al Partidului Popular European (PPE) si al Partidului National Liberal (PNL), a salutat rezultatul referendumului din Republica Moldova, considerandu-l o confirmare a dorintei majoritatii cetatenilor de a urma parcursul european.

Acesta a subliniat ca referendumul reprezinta o victorie impotriva tentativelor de influenta ale Federatiei Ruse, care a mobilizat resurse semnificative in incercarea de a submina procesul democratic din tara.

Muresan a evidentiat progresele realizate de Republica Moldova in ultimii patru ani, inclusiv in domeniul reformelor de combatere a coruptiei, intarirea sistemului judiciar si modernizarea institutiilor statului.
Toate aceste schimbari sunt, potrivit lui, esentiale pentru pregatirea tarii in vederea integrarii in Uniunea Europeana. Presedinta Maia Sandu si guvernul proeuropean au reusit sa conduca tara pe acest parcurs dificil, gestionand in acelasi timp efectele invaziei Rusiei in Ucraina si amenintarile externe, inclusiv presiunile economice prin intermediul gazelor naturale.

Muresan a subliniat ca rezultatul pozitiv al referendumului va impulsiona Uniunea Europeana sa isi intensifice sprijinul pentru Republica Moldova. Acest sprijin va viza nu doar modernizarea institutiilor si infrastructurii, ci si cresterea nivelului de trai al cetatenilor.
El a promis ca, in calitatea sa de presedinte al Delegatiei Parlamentului European pentru relatiile cu Republica Moldova, va face toate eforturile pentru a asigura ca Uniunea Europeana va respecta vointa exprimata de moldoveni la referendum si va oferi sprijinul necesar pentru aderarea Moldovei la UE.

Totodata, Muresan a afirmat ca, in calitatea sa de negociator-sef al Parlamentului European pentru Planul de Crestere de 1,8 miliarde de euro pentru Republica Moldova, va urmari ca legislatia europeana sa fie adoptata cat mai repede, astfel incat fondurile sa ajunga in proiecte cheie precum infrastructura, scoli, spitale, drumuri si modernizarea administratiei publice. El a subliniat ca integrarea europeana va aduce rezultate concrete si ca cetatenii Republicii Moldova trebuie sa simta aceste beneficii cat mai curand.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: