Brasov: Scripcaru si-a preluat al 5-lea mandat de primar. Comentarii dure pe retelele de socializare: „Sa inceapa coruptia!”

politica

Primarul ales al Brasovului, George Scripcaru, si-a preluat, luni mandatul, in cadrul unei ceremonii in care atat edilul, cat si membrii noului Consiliul Local al municipiului au depus juramantul. Pe conturile Primariei de pe retelele de socializare sunt numeroase comentarii taioase, amintind despre problemele penale ale primarului reales.

George Scripcaru, care a revenit in fruntea Primariei Brasov pentru al cincilea mandat, dupa o pauza de patru ani, a spus in discursul sau ca „va face lucrurile putin mai diferit” decat s-au intamplat in timpul administratiei USR, mentionand ca isi doreste ca relatia cu consilierii, ca de altfel si cu reprezentantii tuturor celorlalte institutii, sa fie una „onesta, corecta si principiala”.

„Imi doresc sa am o colaborare foarte buna cu intreg Consiliul Local, cu toti consilierii locali, indiferent de partidul pe care il reprezinta fiecare in parte, sa recuperam etapele care au fost irosite in ultimii patru ani, pentru ca sunt proiecte care, din pacate, nu s-au derulat si s-au pierdut si oportunitati si finantari accesate din bani europeni”, a afirmat, dupa ceremonie, primarul George Scripcaru.

In ce priveste activitatea din Primarie, el a precizat ca o prioritate este „repararea sistemului de sonorizare” din sala de sedinte a CL Brasov, facand referire la dificultatile tehnice din timpul ceremoniei de luni si a mentionat ca va ridica restrictiile de acces in institutie pentru consilierii locali, instituite de fostul primar Allen Coliban.

„Primul lucru pe care il voi face – voi avea o intalnire, astazi, cu toti directorii din Primarie si din deconcentratele subordonate si le voi transmite ce se intampla incepand de astazi. (…) Va trebui sa vedem ce se intampla cu structura de buget, pentru ca am inteles ca avem un minus de 30 de milioane de lei si asta este o problema, sa vedem cum stam cu anumite proiecte care sunt intarziate, cum stam cu creditele accesate”, a afirmat Scripcaru.

Dintre cei 27 de membri ai legislativului local brasovean, doar 25 au depus, luni, juramantul, supleantii care vor intra in Consiliul Local in locul lui George Scripcaru, care a candidat si pentru functia de consilier pe lista PSD+PNL si, respectiv, in locul lui Dan Tanasa, care a deschis lista AUR, insa s-a retras, candidand pentru un mandat de deputat, urmand sa depuna juramantul la o data ulterioara.

Tot in perioada urmatoare vor fi desemnati, in urma negocierilor dintre formatiunile politice reprezentate in CL Brasov, cei doi viceprimari.

„Vom gasi cea mai buna solutie in asa fel incat sa cream si o reprezentativitate, dar si un echilibru la nivelul CL Brasov. Viceprimarii trebuie sa aiba si calitati si disponibilitati si sa inteleaga ca ei sunt secunzii primarului si trebuie sa raspunda in asa fel incat sa aiba o responsabilitate egala cu cea a primarului”, a precizat Scripcaru.

Din viitorul Consiliu Local Brasov vor face parte opt consilieri PNL si cinci PSD, care au candidat pe liste comune la alegerile din 9 iunie, 11 reprezentanti ai USR, PMP si FDGR care au intrat pe listele Aliantei Uniti pentru Brasov si consilierul independent Dan Grigorescu. Aproximativ jumatate dintre acestia (12 din 25) sunt la primul mandat de consilier local.

Reactii pe Facebook: „Let the corruption begin”

Pe pagina de Facebook a Primariei Brasov sunt numeroase comentarii dure ale brasovenilor, acestia amintind despre problemele penale pe care le-a avut Scripcaru in mandatele precedente.

„Domnule Primar, mandatul pe care l-ati obtinut nu ar trebui sa fie un vehicul pentru interese personale, abuz de putere si perpetuarea coruptiei. Suntem constienti ca alegerile au adus in fruntea orasului Brasov o administratie care pare sa nu reprezinte cetatenii, ci o mana de oameni preocupati doar de propriul beneficiu. Insa trebuie sa stiti ca locuitorii Brasovului nu vor tolera 4 ani de intuneric si abuz. Orice incercare de a nega drepturile cetatenilor va fi intampinata cu rezistenta si opozitie. Sunteti avertizati, voi si consilierii vostri, ca suntem vigilenti si ca Brasovul este mai mult decat interesele unei gasti de acoliti si consilieri locali. Va cerem sa puneti in aplicare masuri pentru binele comun si sa respectati juramantul facut fata de orasul nostru!!”, a transmis un brasovean

Iata si alte comentarii:

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: