In timp ce populatia locala traieste in saracie, Hezbollah a ascuns aur si sute de milioane de dolari cash intr-un buncar de sub un spital din Beirut

externe

Hezbollah, aur, dolari, buncar, spital, Beirut

Gruparea terorista Hezbollah a ascuns sute de milioane de dolari in numerar si aur intr-un buncar construit sub un spital din Beirut, a declarat luni armata israeliana, adaugand ca nu va lovi locatia, in timp ce continua atacurile impotriva activelor financiare ale gruparii.

Fadi Alameh, un deputat libanez al partidului siit Miscarea Amal si directorul spitalului in cauza, Al-Sahel, a declarat pentru Reuters ca Israelul face afirmatii false si calomnioase si a cerut armatei libaneze sa il viziteze si sa arate ca are doar sali de operatie, pacienti si o morga. Alameh a declarat ca spitalul a fost evacuat.

Intr-o declaratie televizata, purtatorul de cuvant al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a spus ca fostul lider al Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, pe care Israelul l-a ucis luna trecuta, a construit buncarul care a fost proiectat pentru sederi indelungate.

„In acest moment, in buncar se afla sute de milioane de dolari in numerar si aur. Fac apel la guvernul libanez, la autoritatile libaneze si la organizatiile internationale – nu permiteti Hezbollah sa foloseasca banii pentru teroare si pentru a ataca Israelul”, a declarat Hagari. „Fortele aeriene israeliene monitorizeaza complexul, dupa cum puteti vedea. Cu toate acestea, nu vom ataca spitalul in sine”, a spus Hagari.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: