Propagandista rusa Margarita Simonian pretinde ca Rusia are o „influenta semnificativa din punct de vedere electoral” in SUA si ca va decide rezultatul alegerilor prezidentiale

externe

margarita simonian

Margarita Simonian, care controleaza teoriile propagandistice transmise poporului rus in calitate de redactor-sef al canalului controlat de stat Russia Today (RT), a spus ca Putin este capabil sa traga sforile in alegerile din SUA si, prin urmare, sa influenteze in cele din urma deciziile politice, relateaza Newsweek.

Afirmatiile lui Simonian, pe care le-a facut in timpul unei aparitii la televiziunea rusa in weekend, vin pe fondul temerilor sporite ca Rusiei incearca sa influenteze alegerile din SUA, in timp ce alegatorii americani se pregatesc sa mearga la urne pe 5 noiembrie pentru a alege un nou presedinte. Luna trecuta, SUA au acuzat in mod explicit Rusia ca a raspandit dezinformari pentru a influenta alegerile.

Propagandistii rusi fac presiuni pentru ca Donald Trump sa castige, dar sunt, de asemenea, dornici sa semene diviziunea si neincrederea in randul electoratului. Saptamana trecuta, Departamentul de Stat a anuntat ca ofera o recompensa de pana la 10 milioane de dolari pentru informatii despre cetatenii straini care „se implica in ingerinte in alegerile din SUA”.

Simonian a parut sa confirme temerile oficialilor americani cand s-a laudat cu puterea organizatiei sale intr-o emisiune de actualitate din Rusia in weekend, descriind RT ca avand o „influenta semnificativa din punct de vedere electoral asupra opiniei poporului [american]”.

Intervievata prin e-mail luni, Simonian a raspuns sarcastic. „Ne-ati prins”, a spus ea pentru Newsweek. „RT desfasoara o campanie pentru ca americanii sa-l aleaga pe Vladimir Putin ca urmatorul lor presedinte”, a continuat ea.

Comentariile ei care admit „influenta” RT in SUA au fost traduse si distribuite online de jurnalista americana Julia Davis, care a infiintat o organizatie numita Russian Media Monitor pentru a alerta Occidentul cu privire la propaganda lansata de Putin.

„In America, aveam un canal american”, a spus Simonian. „A fost conceput pentru americani, a fost urmarit de americani. Cand ne-au inchis canalul de televiziune, am creat o retea mare pe internet, o organizatie media enorma. Acolo, bloggeri cu audiente incredibile spuneau ceva diferit de ceea ce se spune pe CNN. Lucram cu publicul lor”, a mai spus ea.

Vorbind despre puterea organizatiei sale in SUA, ea a spus: „Ne-au inchis in America, pentru ca suntem o presa semnificativa din punct de vedere electoral”.

Ea a avertizat oficialii americani ca propagandistii rusi nu vor inceta niciodata sa incerce sa-i controleze pe americani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: