Lovitura de gratie: drone ucrainene au atacat noaptea trecuta mai multe distilerii de alcool din regiunile rusesti Tula, Tambov si Voronej

externe

distilerii, rusesti, bombardate, drone, ucrainene

Drone ucrainene au atacat patru distilerii de alcool din regiunile Tula, Tambov si Voronej din Rusia in noaptea de 22 octombrie, au sustinut autoritatile locale ruse, citate de canale de Telegram si de cotidianul Kyiv Independent.

Ministerul rus al Apararii a afirmat ca apararea sa aeriana ar fi distrus 11 drone deasupra regiunii Bryansk, trei deasupra regiunii Belgorod, doua deasupra regiunii Kursk, una deasupra regiunii Tula si una deasupra regiunii Orel.

In regiunea Tambov, o drona ucraineana ar fi incendiat distileria Biokhim din orasul Rasskazovo, potrivit guvernatorului Maxim Egorov.

Potrivit site-ului Biokhim, distileria produce nu doar alcool, ci si „produse de importanta strategica pentru stat”, in special etanol, un solvent care este utilizat in fabricarea unei game largi de produse, inclusiv explozivi.

Alte doua distilerii au fost atacate peste noapte in localitatile Efremov si Luzhkovsky din regiunea Tula, a declarat guvernatorul Dmitri Miliaev. Alexander Gusev, guvernatorul regiunii Voronej, a afirmat ca un atac cu drona a provocat un incendiu minor la unul dintre etajele unei intreprinderi industriale.

Nu au fost raportate victime. Armata ucraineana nu a comentat inca rapoartele, care nu pot fi verificate independent.

In ultimele saptamani, Ucraina a efectuat o serie de atacuri impotriva bazelor aeriene si a altor facilitati militare in incercarea de a slabi fortele aeriene ruse, mai puternice, si de a reduce capacitatea Moscovei de a lansa atacuri aeriene devastatoare impotriva oraselor ucrainene.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: