Jandarmii sibieni au predat „Ora de civilizatie” la Liceul Carol I. Lectii despre fapte antisociale si responsabilitate

actualitate

Elevii claselor a IX-a de la Liceul Tehnologic Constructii si Arhitectura „Carol I” din Sibiu au participat la „Ora de civilizatie”, o initiativa organizata de jandarmii sibieni in cadrul unui program national educativ.

Actiunea a avut scopul de a-i informa pe tineri despre implicatiile faptelor antisociale comise de minori, oferind totodata lectii despre responsabilitatea contraventionala si penala, informeaza oradesibiu.ro

Jandarmii le-au prezentat elevilor exemple concrete de fapte antisociale, explicand consecintele legale, sociale si morale ale acestora. De asemenea, s-a pus accent pe importanta prevenirii comportamentelor riscante si pe responsabilitatea pe care tinerii o au, atat in cadrul scolii, cat si in afara acesteia.

Printre subiectele discutate s-au numarat si modalitatile prin care elevii pot sesiza faptele antisociale si cum pot solicita ajutor in caz de nevoie, fie prin apeluri la numarul de urgenta, fie prin colaborarea cu autoritatile. Intr-un cadru prietenos, jandarmii au oferit informatii practice despre cum pot actiona in situatii de risc.

Aceste activitati educative fac parte dintr-o serie mai ampla, iar jandarmii sibieni planuiesc sa extinda programul si in alte scoli din judet, pentru ca tot mai multi elevi sa fie informati despre riscurile implicarii in fapte antisociale si despre importanta unui comportament responsabil in comunitate.

Foto: oradesibiu.ro

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: