„Sprint de final”: Joe Biden aproba acordarea de miliarde de dolari pentru proiecte de energie curata in perioada premergatoare alegerilor

pagina verde

Cu doar doua saptamani pana la alegerile prezidentiale americane, presedintele in exercitiu Joe Biden acorda prioritate energiei curate, relateaza Euronews.

Administratia Biden plateste miliarde de dolari pentru energie curata si aproba mari proiecte eoliene offshore, in timp ce oficialii se intrec pentru a implementa initiative majore in materie de clima inainte de a parasi mandatul.

De la alegerea sa din 2020, Biden a precizat clar ca doreste sa lase o mostenire pentru actiunile climatice, care sa includa reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera ale natiunii care incalzesc planeta. SUA este a doua cea mai poluanta tara de pe pamant, dupa China.

Candidatul republican la presedintia Donald Trump si-a exprimat frecvent scepticismul fata de tema schimbarilor climatice si s-a angajat sa anuleze fondurile necheltuite din proiectul de lege de referinta al lui Biden pentru clima si sanatate si sa opreasca dezvoltarea eoliana offshore daca se intoarce la Casa Alba in ianuarie.

Secretarul pentru Energie, Jennifer Granholm, a declarat agentiei de presa Associated Press ca ar fi „malpraxis politic” sa anulezi stimulentele pentru energie curata care beneficiaza americanii.

In prezent, majoritatea investitiilor sunt destinate zonelor mai sarace, unde salariile saptamanale sunt sub medie.

„O mare parte din aceaste investitii vor fi facute in zone ale Americii care s-au simtit lasate in urma. Si asta le ofera o oportunitate”, a spus Granholm.

„De ce am lua asta? Si de ce am impiedica oamenii si familiile sa aiba locuri de munca orientate spre viitor in industrii precum energia curata?”, a mai spus ea.

Daca vicepresedintele Kamala Harris castiga alegerile din noiembrie, ea spune ca va urma o agenda climatica similara cu cea a lui Biden, concentrandu-se pe reducerea emisiilor, implementarea surselor regenerabile si crearea de mai multe locuri de munca in domeniul energiei curate.

Adjunctul sefului de cabinet al Casei Albe, Natalie Quillian, a spus ca Biden „sprinteaza pe final” si isi indeplineste promisiunile de a promova energia curata si incetinirea schimbarilor climatice.

In septembrie, Biroul de Management al Energiei Oceanice a aprobat al zecelea mare parc eolian offshore al natiunii, Proiectul eolian offshore Maryland.

Acest lucru a dus la atingerea de catre Statele Unite a bornei de la jumatatea obiectivului lui Biden de 30 de gigawati de energie eoliana offshore pana in 2030. La 1 octombrie, agentia a dat, de asemenea, o aprobare cheie pentru un proiect de parc eolian offshore din New Jersey.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: