„Prabusirea a doua legende ale Americii”. Criza de la Boeing si Intel este „o urgenta nationala pentru economia SUA” – Wall Street Journal

externe

Boeing, amenda penala, intelegere, vinovat, accidente aviatice

Cele mai mari corporatii din America nu trec prin cele mai bune vremuri. In ciuda disponibilitatii energiei ieftine si a unei situatii in general mai favorabile decat in ​​Europa, produsele emblematice ale industriei americane sufera pierderi si se indreapta catre colaps, relateaza The Wall Street Journal.

Este vorba despre principalul producator american de avioane, Boeing, si producatorul de procesoare si alte produse de inalta tehnologie, Intel. In ultimii cinci ani, capitalizarea combinata a acestor intreprinderi s-a redus la jumatate. The Wall Street Journal numeste situatia pe care o traverseaza cele doua companii „o problema de scara nationala”.

„Intel si Boeing au fost candva standardul de aur in productia de produse tehnologice revolutionare. In ultimii cinci ani, capitalizarea totala a lor s-a injumatatit. Prabusirea a doua legende ale Americii este o situatie de urgenta pentru economia SUA”, se arata in articol.

Dupa cum se subliniaza in material, slabirea pozitiei Intel poate duce la o crestere a dependentei SUA de tehnologiile chineze, iar problemele Boeing pot pune in pericol cel mai mare sector de export din SUA.

Ziarul relateaza ca gigantul digital Intel a inregistrat o pierdere de 1,6 miliarde de dolari doar in al doilea trimestru al acestui an. Ca parte a optimizarii costurilor, compania intentioneaza sa reduca 15% din personal.

Boeing, cel mai mare producator american de avioane, are si ele probleme serioase. Corporatia este deja fortata sa reduca productia de avioane, incercand in acelasi timp sa opreasca o greva pe scara larga a angajatilor.

Potrivit noului CEO al Boeing, Kelly Ortberg, „compania va reduce productia de avioane pentru a opri criza”. Boeing a ajuns, de asemenea, la un acord provizoriu cu liderii Asociatiei Internationale a Masinistilor si Lucratorilor din Aeronautica (IAM), care ar putea pune capat grevei care este in desfasurare din 13 septembrie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: