Lasconi, revoltata de anuntul lui Ciolacu: „M-am saturat sa vad beizadele scapate de justitie. Daca aceasta este definitia lui Ciolacu pentru ‘justitia care functioneaza’, atunci e clar ca avem o mare problema”

politica

Elena Lasconi

Reactie dura a Elenei Lasconi (USR) dupa ce premierul PSD Marcel Ciolacu a declarat, marti, ca „gata, functioneaza justitia, hai sa o lasam in pace”. „Cum putem sa inchidem ochii cand marii fugari, condamnati pentru coruptie, ne zambesc sfidator in pozele de pe Instagram, in timp ce stau pe plaje si iahturi luxoase?”, acuza Lasconi.

„Am citit declaratia lui Marcel Ciolacu, care spune ca ‘Justitia functioneaza, hai sa o lasam in pace’. Serios? Cum sa spui ca functioneaza cand doar intr-un an au fost inchise 5.000 de dosare prin prescriere?

Asta inseamna mii de cazuri de coruptie, evaziune fiscala si alte infractiuni grave care au fost lasate fara nicio sentinta.

Cum putem sa inchidem ochii cand marii fugari, condamnati pentru coruptie, ne zambesc sfidator in pozele de pe Instagram, in timp ce stau pe plaje si iahturi luxoase?

Cum sa spunem ca totul e in regula, ‘sa inchidem acest capitol’, cand avem cazuri revoltatoare, precum cel al lui Mario Iorgulescu, care a fost scapat de condamnarea de 14 ani pentru omor dupa ce a ucis un tanar, conducand drogat si cu viteza mare? M-am saturat sa vad beizadele scapate de justitie.

Daca aceasta este definitia lui Ciolacu pentru ‘justitia care functioneaza’, atunci e clar ca avem o mare problema.

Justitia nu functioneaza. Si o spun cu toata responsabilitatea. Acum e mai mult despre privilegiile celor aflati in fruntea statului, despre privilegiile copiilor lor, care si-au facut alte reguli decat noi toti. Iar eu nu vreau sa las asta sa continue.

Ce propunem eu si USR este clar: o justitie dreapta pentru toti! Vrem ca DNA-ul sa redevina puternic, vom lua masuri antifugari, pentru ca e timpul sa oprim hotii de la a mai fugi din tara. Vom face confiscare extinsa reala, astfel incat averile hotilor sa fie recuperate. Vom debaroniza justitia si vom reforma CSM-ul.

Nu mai putem sa toleram un sistem care protejeaza privilegiatii.

Justitia nu e un subiect inchis, iar eu, dupa ce voi castiga alegerile, nu ma voi opri pana cand nu o sa avem o justitie dreapta, egala pentru toti, fara nicio exceptie”, a transmis Lasconi.

Citeste si: Marcel Ciolacu, la Rock FM: „Am vorbit prea mult despre justitie. Gata, acum functioneaza, hai sa o lasam in pace” – VIDEO

Premierul si liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost prezent in aceasta dimineata la Rock Fm in emisiunea lui Razvan Exarhu, unde a raspuns mai multor intrebari ale prezentatorului.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat intre altele ca programul prezidential pe care l-a propus nu contine nicio referire la Justitie deoarece aceasta “functioneaza” si trebuie “lasata in pace”.

„Am vazut critica … domnule, la lansarea programului, Ciolacu nu a vorbit despre justitie. Iertati-ma cred ca am vorbit prea mult despre justitie. Gata, functioneaza justitia, hai sa o lasam in pace”, a afirmat premierul.

Replica sa vine dupa ce ministrul liberal al Justitiei, Alina Gorghiu, a criticat faptul ca programul prezidential al candidatului PSD, Marcel Ciolacu, nu cuprinde nicio referinta la statul de drept.

„Chiar as fi fost curioasa sa aud opinia PSD despre justitia urmatorilor 4-5 ani”, a comentat Gorghiu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: