FBI investigheaza daca dezvaluirea planurilor de atac ale Israelului impotriva Iranului au fost rezultatul unui atac cibernetic sau o scurgere de informatii

externe

FBI

FBI investigheaza dezvaluirea publica a unor documente secrete care descriu pregatirile Israelului pentru represaliile contra Iranului, a anuntat marti biroul, potrivit Reuters.

„FBI investigheaza presupusa scurgere de documente clasificate si lucreaza indeaproape cu partenerii din Departamentul de Aparare si Comunitatea de Informatii”, se arata intr-un comunicat.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, John Kirby, a declarat luni ca nu s-a stabilit daca dezvaluirea a fost rezultatul unui atac cibernetic sau o scurgere. Presedintele Joe Biden urmareste indeaproape rezultatele anchetei, a adaugat el.

„Nu suntem siguri cum au ajuns aceste documente in domeniul public. Presedintele este profund ingrijorat de orice scurgere de informatii clasificate in domeniul public. Acest lucru nu ar trebui sa se intample si este inacceptabil atunci cand se intampla”, a spus Kirby reporterilor.

Documentele par sa fi fost pregatite de National Geospatial-Intelligence Agency, care descriu interpretarile americane ale planificarii fortelor aeriene si marinei israeliene bazate pe imagini din satelit din 15-16 octombrie.

Documentele au inceput sa circule saptamana trecuta pe aplicatia de mesagerie Telegram. Israelul planuieste un raspuns la atacul cu rachete balistice efectuat de Iran pe 1 octombrie, al doilea atac direct al Teheranului asupra Israelului in sase luni.

Israelul si-a intensificat ofensiva in Gaza si Liban, la cateva zile dupa uciderea liderului Hamas Yahya Sinwar.

Presedintele Camerei Reprezentantilor SUA, Mike Johnson, a declarat duminica ca o ancheta este in curs.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: