Polonia a dispus inchiderea consulatului rus de la Poznan din cauza tentativelor de „sabotaj” orchestrate de Moscova. Reactia Rusiei

externe

Polonia, rachete rusesti, doborate, Ucraina

Polonia a ordonat inchiderea consulatului rus din orasul de vest Poznan din cauza presupuselor tentative de „sabotaj” ale Moscovei in interiorul tarii, a anuntat ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, relateaza The Moscow Times.

„Am informatii ca Rusia se afla in spatele incercarilor de sabotaj in Polonia si tarile aliate. Prin urmare, am decis inchiderea consulatului rus de la Poznan”, a declarat Sikorski.

Personalul rus de la misiunea consulara va fi catalogat drept „indezirabil”, a transmis agentia de stiri de stat a Poloniei PAP.

Sikorski a amintit de un proces din orasul polonez Wroclaw din vestul tarii, unde un barbat ucrainean ar fi marturisit ca a cooperat cu serviciile secrete ruse pentru a comite atacuri incendiare in locuri strategice, ca dovada a sabotajului rusesc asupra sprijinului Poloniei pentru Ucraina.

Purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a promis un „raspuns dureros” la „pasul neprietenos” al Varsoviei.

Polonia, impreuna cu celelalte patru tari membre UE din Tarile Baltice, a acuzat Rusia ca a orchestrat atacuri hibride, inclusiv „intimidarea, instrumentalizarea migrantilor, sabotajul, dezinformarea, manipularea informatiilor straine si interferenta”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: