Brasov: Primul pe lista partidului lui Geoana este un controversat afacerist imobiliar de origine belgiana. Detine 40 de imobile in centrul Brasovului

politica

Mircea Geoana, gafa, Moscova, vizita, niciun rezultat, presedintie

Primul pe lista pentru Camera Deputatilor a partidului Romania in Actiune, filiala Brasov, este un controversat afacerist imobiliar, Jean Pierre Clementt Vanhoutte. Acesta a reusit sa obtina o intreaga cladire in centrul istoric al Brasovului convingandu-i prin diverse metode pe chiriasi sa plece, pentru a putea el sa cumpere, a acuzat directoarea RIAL, Elena Chirila Buga.

Unul dintre cei mai cunoscuti beneficiari ai afacerilor imobiliare cu patrimoniul Brasovului este omul de afaceri belgian Jean Pierre Clementt Vanhoutte, care detine alte 15 firme in Brasov si in localitati din imprejurimi, precum Halchiu si Harman. Acesta a reusit sa obtina o intreaga cladire in centrul istoric al Brasovului convingandu-i prin diverse metode pe chiriasi sa plece, pentru a putea el sa cumpere.

„10.000 de euro i-a promis doamnei Mailat ca sa plece si 5.000 de euro doamnei Olaru”, a declarat o chiriasa.

Vanhoutte detine peste 40 de imobile in Brasov, unul dintre chiriasii vizati afirmand ca acesta se lauda ca „are afaceri cu Primaria si cu Scripcaru la un nivel impresionant”. Scripcaru a fost reales recent pentru al 5-lea mandat.

„Prefer un popor primitor, pe interes, decat un popor neprimitor si tot pe interes”, a declarat Vanhoutte intr-un interviu pentru o televiziune locala.

George Scripcaru este responsabil de disparitia din patrimoniul orasului a peste 2000 de imobile, in timpul mandatelor sale, a acuzat directoarea RIAL, Elena Chirila Buga, in urma cu cateva luni. RIAL este compania municipala care administreaza ce a mai ramas din patrimoniul imobiliar al Brasovului.

Vanhoutte Jean – Pierre Clement Romain s-a stabilit in Romania in urma cu 30 de ani, din care 12 i-a petrecut la Halchiu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: