Atac terorist in Ankara, in timp ce Erdogan este la BRICS, in Rusia. A fost lovit sediul companiei care produce „drone inarmate si avioane de lupta”

externe

Terorist

Atacatori inarmati au lansat miercuri un atac „terorist”  asupra companiei aerospatiale de stat din Turcia, in capitala Ankara, au declarat oficiali guvernamentali, citati de CNN.

Cel putin trei persoane au fost ucise si 14 ranite in „atacul terorist” asupra sediului Turkish Aerospace Industries (TUSAS) de la periferia Ankarei, a declarat ministrul de Interne, Ali Yerlikaya. Doi atacatori au fost ucisi, a adaugat el.

„Condamn acest atac odios. Lupta noastra va continua cu hotarare si determinare pana cand ultimul terorist va fi neutralizat”, a declarat Yerlikaya. „Dumnezeu sa aiba mila de martirii nostri. Le doresc o recuperare rapida ranitilor nostri”.

O inregistrare video de pe retelele de socializare a aratat momentul in care o explozie a zguduit sediul TUSAS. Dupa explozie, o persoana cu o arma de foc in mana este vazuta alergand in ceea ce pare a fi o parcare.

Primarul din Ankara, Mansur Yavas, s-a declarat „intristat” de lovitura asupra TUSAS, o importanta companie de aparare. Ministrul turc al Justitiei, Yilmaz Tunc, a declarat ca a fost lansata o ancheta privind atacul.

In urma atacului, directorul general al companiei aerospatiale, Mehmet Demiroglu, a parasit mai devreme un targ de aparare de profil inalt pentru a se intoarce la Ankara, a raportat agentia de presa de stat Anadolu.

TUSAS a fost incorporata in Ministerul Turciei al Industriei si Tehnologiei in 1973 pentru a reduce „dependenta externa” a industriei de aparare a tarii, potrivit site-ului sau.

„Aceasta este una dintre cele mai mari, cele mai mari companii de aparare din tara. Produce drone inarmate si avioane de lupta”, a declarat pentru CNN Ragip Soylu, seful biroului din Turcia al postului de stiri Middle East Eye.

Atacul a avut loc in timp ce presedintele turc Recep Tayyip Erdogan se afla in orasul rus Kazan pentru a participa la summitul anual BRICS. Erdogan este asteptat sa discute cu omologul sau rus Vladimir Putin in cursul zilei de miercuri.

Departamentul de Stat al SUA „urmareste rapoartele” privind atacul, a declarat un purtator de cuvant pentru CNN.

Mark Rutte, secretarul general al NATO, a declarat ca a vorbit cu Erdogan despre atacul „profund ingrijorator”. „NATO este alaturi de Turcia”, a spus el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: